Şehitler Anısına Bisiklet Turu Gelibolu'da - Son Dakika
Spor

Şehitler Anısına Bisiklet Turu Gelibolu'da

Şehitler Anısına Bisiklet Turu Gelibolu\'da

Çanakkale şehitleri anısına bisikletiyle Antalya'dan Türkiye turuna çıkan 30 yaşındaki Murat Kara, 21 gün sonra şehitler diyarı Gelibolu'ya ulaştı.

22.04.2013 16:46  Güncelleme: 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torna operatörü olan ve çalıştığı şirketten 3 ay izin alarak, şehitlerin anısa bisikletiyle yola çıkan Murat Kara, Muğla, Aydın, İzmir, Ayvalık, Balıkesir ve Akçay'dan sonra şehitler diyarı Gelibolu'ya ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kara, Gelibolu merkeze gelmeden önce gezdiği şehitliklerde dua edip, duygu dolu anlar yaşadığını anlattı. Kara, "Gezdiğim her yerde tarihi ve turistik olan yerleri mümkün olduğu kadar görmeye çalıştım. Buraları fotoğraflayarak internetteki sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım.

Tabiki bu yolculuk belirli bir maddiyatla yapılıyor. Çok büyük bir bütçe ayıramadım. Her şeyim şu gördüğünüz bisikletimin üstünde. Gittiğim yerlerde çoğu zaman kurduğum çadırda dinlenip, yoluma devam ettim. Bazen de köylerde misafirhanelerde kaldım. İnsanlarımız çok konuk sever. Sofralarını açıyorlar" dedi.

Gelibolu'dan sonraki durağının Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi üzerinden Biga İlçesi olduğunu belirten Kara, Bursa, Yalova ve İstanbul güçzergahını takip edip, Karadeniz'e geçmeyi hedeflediğini söyledi. Kara Türkiye turunu 3 ay 10 günde tamamlamayı planladığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şehitler Anısına Bisiklet Turu Gelibolu'da - Son Dakika


Advertisement