Şike Davasında 21'inci Duruşma - Son Dakika
Spor

Şike Davasında 21'inci Duruşma

Şike Davasında 21\'inci Duruşma

Futbolda şike iddiaları üzerine açılan davanın 21'inci duruşması başladı. Dava ilginç olaylara sahne oluyor.

27.06.2012 10:05  Güncelleme: 15:21

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 21. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya Emre Belözoğlu izleyici olarak katıldı

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.

TUTUKSUZ SANIK KATILDI

Tutuksuz sanıklardan Serdar Kulbilge, Abdullah Başak, Haldun Şenman ve Halil Köntek'in de aralarında bulunduğu bir kısım tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

YOKLAMA YAPILDI

Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.

5 YILDIZLI MAHKEME

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın duruşmasında verilen ara sırasında kardeşi Ali Yıldırım tarafından tutuklu sanık Aziz Yıldırım'a garson ile yeşil elma servisi yapıldı. Tabaktaki 5 elmadan birini kendi alan Yıldırım, diğerini de sanık Haldun Senman'ın avukatına ikram etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davanın duruşmasında sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarına devam ediyor.

"ESKİŞEHİR 4-5 YILDA BİR FENERBAHÇE'Yİ YENER"

Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, "Ben çocukluğumdan beri bilirim, Fenerbahçe Eskişehir'i yener. Eskişehir de 4-5 yılda bir Fenerbahçe'yi yener." dedi.

Haldun Şenman'ın avukatı Ali Rıza Dizdar ise, "Somut bir delil olmadan müvekkil hakkında suçlama yapılmıştır. Bu nedenle beraatini talep ediyorum. Bu davada şike iddiası, tamamen içi boş bir iddiadır." diye konuştu. Yasaya göre arkadaşa 'şike yap' diyorum, arkadaş şike yapmıyor. Ben suçlu oluyorum." diyen Dizdar, Şenman hakkında uygulanması istenen ceza maddesini de eleştirdi.

AZİZ YILDIRIM'A YEŞİL ELMA

Duruşmaya saat 11.00'de ara verildi. Ara sırasında bir garson elindeki tabakta 5 tane yeşil elma ile servis yapmak üzere duruşma salonuna girdi. Önce elmaların kime getirildiği anlaşılamadı.

Ancak jandarma, garson ile konuştuktan sonra üstlerine bilgi vermesi, elmaların tutuklu sanıklardan birine getirildiğini ortaya koydu. Yetkili jandarmanın izin vermesi üzerine de garson, elma tabağını tutuklu sanık Aziz Yıldırım'a götürdü. Elmalardan birisini sanık Haldun Şenman'ın avukatı Ali Rıza Dizdar'a ikram etti. Ancak birbirlerine uzak mesafede bulundukları için Yıldırım elmayı yaklaşık 6-7 metre uzakta bulunan Dizdar'a attı. Dizdar elmayı tutarak Yıldırım'a teşekkür etti.

Yıldırım'ın tabaktaki elmalardan birini de kendisi aldıktan sonra garson, tabaktaki 3 elma ile birlikte duruşma salonundan ayrıldı. Elmaların Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım tarafından gönderildiği öğrenildi.

EMRE BELÖZOĞLU DA DURUŞMAYI İZLEDİ

Öte yandan, halen Atletico Madrid takımında oynayan eski Galatasaraylı futbolcu Emre Belözoğlu da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Belözoğlu, duruşmaya ara verildiği sırada sanık bölümüne geçerek tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile ayakta kısa bir süre görüştükten sonra duruşma salonundan ayrıldı.

Bu sırada eski Fenerbahçe yöneticilerinden Murat Özay ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Başkan Ekinci, eli ile sakalını tutan Özay'a, "Hayırdır, yas mı tutuyorsun?" diye sordu. Özay ise "Hayır, adaleti bekliyoruz sayın başkanım." dedi. Başkan Ekinci'nin, "Hiç şüpheniz olmasın." sözleri üzerine Özay, "Bir yıl oldu sayın başkanım." dedi. Başkan Ekinci ise, "Dünya yıkılsa da adaleti buluruz." karşılığını verdi. Ekinci'nin bu sözleri, sanıklar ve izleyiciler tarafından alkışlandı.

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen futbolda şike iddialarına ilişkin davayı izleyen ve Atletico Madrid takımına transfer olan futbolcu Emre Belözoğlu,

"AZİZ YILDIRIM'I EVİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Aziz Yıldırım'ı duruşma sırasında ziyaret eden Emre Belözoğlu "Aziz Yıldırım'ı ve diğer tutukluları evlerinde aileleriyle görmek istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen ve sezonun bitmesiyle İspanya ligi ekiplerinden Atletico Madrid'e transfer olan Milli Futbolcu Emre Belözoğlu İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen futbolda şike iddialarına ilişkin davayı bir süre izledi.

Tecrübeli futbolcu adliye çıkışında Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım ile birlikte açıklama yaptı. Emre Belözoğlu'nu çok sevdikleri söyleyen Ali Yıldırım, "4 sene boyunca Fenerbahçe'yi alnının akıyla temsil etti. Gitmesi kendi için de Fenerbahçe için de hayırlı olur. Artık Galatasaray'lıların Arda'yı desteklediği gibi Fenerbahçeli'ler de Atletico Madrid'i destekleyecek. Emre ileride Türkiye'ye döndüğü zaman Fenerbahçe'de her zaman yeri olacak bir kardeşimizdir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şike Davasında 21'inci Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement