Solskjaer Sezonu Kupayla Kapattı - Son Dakika
Spor

Solskjaer Sezonu Kupayla Kapattı

Solskjaer Sezonu Kupayla Kapattı

Son 2 sezonun şampiyonluğundan sonra bu sezonun başlarında oldukça kötü günler geçiren Solskjær’in takımı Molde, Rosenborg'u yenerek sezonu Norveç Kupası’yla kapatmayı başardı.

24.11.2013 20:16

Molde ve Norveç futbolunun devi Rosenborg, Oslo'daki Ullevaal Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Tippaligaen 2013 sezonunu, 43 yıl aradan sonra tarihindeki 2. şampiyonluğunu kazanan Strømsgodset'in ardında, 1 puan farkla ikincilikte bitiren Rosenborg kupa finaline gözünü dikmişti. Molde'nin durumu ise çok farklıydı. Solskjær yönetiminde, son 2 sezon tarihlerindeki ilk şampiyonlukları kazandıktan sonra bu sezona çok kötü başlamışlardı. Zaten 2 şampiyonluğun ardından gelen Avrupa kupaları performansları da pek iyi sayılmazdı, çünkü geçtiğimiz sezon Basel, bu sezon da Legia Varşova onları ön eleme turlarında mağlup etmişti. Ligde ise 3. haftadan, 11. haftaya kadar üstüste 9 hafta son sırada kaldılar. Ancak daha sonra toparlanıp yavaş yavaş yukarıya tırmandılar ve 30 haftalık maratonun sonunda ligi 6. sırada bitirmeyi başardılar. Ligdeki bu gidiş onları ister istemez Norveç Kupası'na kanalize etmişti.

Finalin ilk çeyreği geçilmişken  Rindarøy ile öne geçen Molde, Diskerud ve Reginiussen'in gollerine engel olamadı ve 2-1 mağlup duruma düştü. Ancak Berget'in volesi ardından gelen emektar Magne Hoseth'in bitime 8 dakika kala attığı enfes frikik golüyle tekrar üstünlüğü ele aldılar. Rosenborg beraberlik için rakip kaleye yüklendiği anda, 90. dakikadaki kontratakla da Tommy Hoiland'ın ayağından buldukları golle durumu 4-2'ye getirdiler ve 1994 ve 2005'ten sonra kupayı tarihlerinde bir kez daha kazanmayı başardılar.

Norveç futbolunun simgesi Rosenborg ise 2010 yılındaki şampiyonluğundan beri Norveç'te hiçbir kupa kazanamadı. Takım 90'larda yaptığı patlamadan sonra ilk kez 3 sezon üstüste kupa kazanamamış oldu.

Fırat Topal

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Solskjaer Sezonu Kupayla Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement