Spor Toto 2. Lig'de İlk Perde Kapandı - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig'de İlk Perde Kapandı

İki grupta toplam 36 takımın mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig'de play-off maçları öncesinde doğrudan 1. Lig'e yükselenler ve lige veda edenler hafta sonu oynanan müsabakalarla belirlendi.

02.05.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki grupta toplam 36 takımın mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig'de play-off maçları öncesinde doğrudan 1. Lig'e yükselenler ve lige veda edenler hafta sonu oynanan müsabakalarla belirlendi.

Beyaz Grup'ta Ümraniyespor'un, Kırmızı Grup'ta ise Manisaspor'un doğrudan 1. Lig'e çıktığı Spor Toto 2. Lig'de 1 takım daha play-off maçlarının ardından adını 1. Lig'e yazdıracak.

Play-off'ta Beyaz Grup'ta İstanbulspor- Sarıyer, Bandırmaspor-Hacettepe, Kırmızı Grup'ta ise Kocaeli Birlikspor- Gümüşhanespor ve Tuzlaspor-Keçiörengücü çift maçlı eleme sistemine göre 5 ve 9 Mayıs'ta birbirlerine rakip olacak.

Bu turda rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 13-17 Mayıs'ta yarı finalde karşılaşacak. İki grupta yarı final turunu geçecek ekipler 21 Mayıs Cumartesi günü Kayseri Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadı'ndaki final maçında PTT 1. Lig'e yükselecek 3. ekip olmak için mücadele edecek.

1. Lig'in yeni ekipleri Manisaspor ve Ümraniyespor

Daha önce 6 sezon Süper Lig tecrübesi bulunan Manisaspor geçen yıl veda ettiği PTT 1. Lig'e döndü. Ege temsilcisini 1. Lig'e taşıyan teknik direktör Taner Taşkın, sürpriz bir kararla dün görevinden istifa etti.

2011-2012 sezonunda Spor Toto 3. Lig'e yükselen Ümraniyespor, 2. Lig'e çıktıktan sonra bu sezon da adını 1. Lig'e yazdırdı. İstanbul, en son 2012-2013 sezonunda Kartalspor'la 1. Lig'de temsil edilmişti.

Orduspor'un hızlı düşüşü devam ediyor

Beyaz Grup'ta Orduspor, Pazarspor ve Bayrampaşa, Kırmızı Grup'ta Tarsus İdmanyurdu, Ankara Demirspor ve Kartalspor lige veda eden ekipler oldu.

Teknik direktör Hector Cuper'in de görev yaptığı 2012-2013 sezonunda Süper Lig'e veda eden Orduspor, iki sezon PTT 1. Lig'deki mücadelesinin ardından bu yıl Spor Toto 2. Lig'e veda etti. Ordu temsilcisi geçen yıl da 1. Lig'den düşmüştü.

Beyaz Grup'ta averajla ligde kalan Anadolu Üsküdar 1908, play-off hesapları yapan Menemen Belediyespor'la 1-1 berabere kalırken, beraberlik golünü 90+5. dakikada penaltıdan attı. Bu gol İstanbul temsilcisini ligde tutarken, İzmir ekibini play-off dışına itti.

Kartalspor düştü futbolcular ortada kaldı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta deplasmanda ligden düşmesi daha önce kesinleşen Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldığı için lige veda eden Kartalspor yönetimi müsabakadan sonra futbolcuları otobüse almadı ve oyuncularla teknik heyetin uçak biletlerini de iptal ettirdi.

6 takıma ceza puanı

İki grupta toplam 6 takımın ceza puanı aldığı Spor Toto 2. Lig'de Beyaz Grup'ta Alpedo Kahramanmaraşspor'a 3, Orduspor'a ise 9 puan ceza verildi. Kırmızı Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler, Bucaspor, MKE Ankaragücü ve Tarsus İdmanyurdu üçer puan ceza aldılar.

En golcü isim Abdullah Halman

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'tan doğrudan PTT 1. Lig'e çıkmayı son 2 haftada aldığı sonuçlarla kaçıran Kocaeli Birlikspor'da Abdullah Halman attığı 18 golle en golcü isim oldu.

Abdullah Halman'ı Beyaz Grup temsilcisi Menemen Belediyespor'dan Tayfur Emre Yılmaz (15) ve Kırmızı Grup'ta Keçiörengücü'nde forma giyen Yıldıray Koçal (14) izledi.

2015-2016 sezonu raporu

En az galip gelen takımlar: Orduspor, Tarsus İdmanyurdu (5)

En fazla galip gelen takım: Ümraniyespor (23)

En fazla berabere kalan takım: Nazilli Belediyespor (15)

En az berabere kalan takımlar: Pazarspor, Sivas Belediyespor, Ümraniyespor (6)

En fazla yenilen takım: Pazarspor (22)

En az yenilen takım: İstanbulspor (3)

En fazla gol atan takım: Bandırmaspor (64)

En az gol atan takım: Bayrampaşa (24)

En fazla gol yiyen takım: Pazarspor (80)

En az gol yiyen takım: İstanbulspor (20)

Kendi sahasında en başarılı takımlar: Manisaspor ve Ümraniyespor (38 puan)

Kendi sahasında en başarısız takım: Orduspor (12 puan)

Kendi sahasında en fazla galip gelen takımlar: Manisaspor ve Ümraniyespor (12)

Kendi sahasında en az galip gelen takım: Orduspor (3)

Kendi sahasında en fazla berabere kalan takım: Tokatspor (10)

Kendi sahasında en az berabere kalan takım: Manisaspor ve Ümraniyespor (2)

Kendi sahasında en fazla yenilen takım: Orduspor (11)

Kendi sahasında en az yenilen takımlar: Aydınspor 1923 ve Tokatspor (1)

Kendi sahasında en fazla gol atan takım: Kocaeli Birlikspor (42)

Kendi sahasında en az gol atan takım: Bayrampaşa (13)

Kendi sahasında en fazla gol yiyen takım: Sarıyer (7)

Deplasmanda en başarılı takım: Ümraniyespor (37 puan)

Deplasmanda en başarısız takım: Tarsus İdmanyurdu (2 puan)

Deplasmanda en fazla galip gelen takım: Ümraniyespor (11)

Deplasmanda en az galip gelen takım: Tarsus İdmanyurdu (0)

Deplasmanda en fazla berabere kalan takım: Nazilli Belediyespor (9)

Deplasmanda en az berabere kalan takımlar: Fatih Karagümrük, Pazarspor (1)

Deplasmanda en fazla yenilen takım: Pazarspor (14)

Deplasmanda en az yenilen takım: İstanbulspor (1)

Deplasmanda en fazla gol atan takımlar: Bandırmaspor, Ümraniyespor (29)

Deplasmanda en az gol atan takım: Orduspor (8)

Deplasmanda en fazla gol yiyen takım: Pazarspor (51)

Deplasmanda en az gol yiyen takım: İstanbulspor (10)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig'de İlk Perde Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement