TFF ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika
Spor

TFF ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

TFF ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Spor Toto Süper Lig maçlarında oluşan kritik pozisyonların kamuoyu nezdindeki algısının analiz edilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tarafsız Bakış Projesi" kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

12.09.2022 19:06  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig maçlarında oluşan kritik pozisyonların kamuoyu nezdindeki algısının analiz edilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tarafsız Bakış Projesi" kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Yalçın Orhan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Yönetim Kurulu Üyesi İdil Karademirlidağ Suher, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve üniversite yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrenim gören 100 öğrenciye, TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili Murat Ilgaz tarafından Riva'da iki gün boyunca, "temel hakemlik ve pozisyon eğitimi" ile "tarafsız bakış eğitimi" verildi.

Eğitim alan öğrenciler, her hafta MHK tarafından kendilerine gönderilen kritik pozisyonları belirli kriterler çerçevesinde değerlendirecek ve değerlendirme formlarını Yıldız Teknik Üniversitesi aracılığıyla TFF'ye iletecek.

Mehmet Büyükekşi: "Bu uygulama bize önemli katkı sağlayacak"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, törende yaptığı açıklamada, Tarafsız Bakış Projesi'nin önemine değinerek, "Bu proje, David Elleray'in tavsiye raporunda yer aldı. Projenin benzeri, Belçika Futbol Federasyonu tarafından prestijli bir üniversite iş birliği ile halihazırda uygulanıyor. Bu uygulamanın bizim için de önemli bir katkı sağlayacağına şüphemiz yok. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz nezdinde bu değerli projeyi geliştiren herkese teşekkür ederim. Şeffaflık, adalet, güven ve eşitlik prensiplerimiz çerçevesinde projeler üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hakemlerimizin sürekli gelişimine çok önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Projenin detayları ve işleyişiyle ilgili de bilgi veren Başkan Büyükekşi, şu görüşleri aktardı:

"Süper Lig'de bulunan farklı kulüp taraftarlarından oluşan kız ve erkek öğrencilerimiz 2 gün boyunca Merkez Hakem Kurulumuzun hakem hocaları tarafından 'tarafsız bakış' eğitimlerini tamamladılar ve sertifikalarını alacaklar. Bundan sonra öğrencilerimiz her hafta Merkez Hakem Kurulumuzun Yıldız Teknik Üniversitesinin Bilgi İşlem Departmanı'na ileteceği pozisyonları değerlendirecek. 4. Veriler Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından işlenecek ve bize ulaştırılacak. Böylece 'Kritik Pozisyonlarda Kamuoyu Nezdindeki Algının Analizi' sürecimiz bilimsel ve analitik olarak işleyecek. Dünyanın en sevilen oyununu, kurallarını bilerek izlemek, hakemlerimizi değerlendirirken daha tarafsız davranabilmek, futbolun güzel yönlerine odaklanabilmek için önemli bir adım atıyoruz."

-"Futbol, fair play'e çok daha yatkın hale gelecek"

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise Tarafsız Bakış Projesi'yle futbolun fair play'e çok daha yatkın hale geleceğini aktardı.

TFF ile çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu projeyle gençlerin sahip çıktığı futbol oyunu fair play'e çok daha yatkın hale gelecek. Peter Drucker'ın bir sözü var, 'Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer' diyor. Eğer kültürü oluşturamazsanız ne kadar stratejik planlar yaparsanız yapın, ne kadar güçlü ekip kurarsanız kurun başarılı olma şansınız yoktur. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan başkanımıza bu vizyonu için de teşekkür etmek istiyorum. Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Bu, bir sosyal sorumluluk projesi olmakla birlikte içerisinde Ar-Ge'yi de barındırıyor. Başka projelerimiz de olacak. Bunu futbol önceliğinde tüm sporlara yaymamız gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor TFF ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.


Advertisement