Sporda Başarının Yaşı Olmadığını Kanıtladı - Son Dakika
Spor

Sporda Başarının Yaşı Olmadığını Kanıtladı

Sporda Başarının Yaşı Olmadığını Kanıtladı

Denizli'de 53 yaşındaki inşaat mühendisi Yavuz Ertekin, 6 yıl önce başladığı atletizmde birçok başarıya imza attı.

22.05.2013 14:34

Denizli'de 53 yaşındaki inşaat mühendisi Yavuz Ertekin, 6 yıl önce başladığı atletizmde birçok başarıya imza attı.

Veteran Atlet Yavuz Ertekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısının sırrını sadece spor yapmaya borçlu olduğunu ifade etti.

Genç yaşlarda spor yaptığını ancak sonra mesleği gereği ara verdiğini kaydeden Ertekin, 2006 yılında Atletizm İl Temsilcisi Bülent Şenkibar ile tanıştığını, o dönemden itibaren 300'ün üzerinde yarışa katıldığını söyledi.

Ertekin, 6 yıl önce yeniden koşmaya başladığını, daha sonra Denizli Belediyespor Kulübü sporcusu olarak girdiği yarışmalarda başarı grafiğini daha da yükseltiğini aktardı.

Ertekin, 1500 metrede dünya altıncılığı, değişik mesafelerde 7 Balkan şampiyonluğunun yanı sıra 25 Türkiye şampiyonasında da kürsüye çıktığını anlattı.

800, 1500 ve 3000 metre kategorilerinde 3 Türkiye rekorunu da elinde bulundurduğuna dikkati çeken Ertekin, şöyle konuştu:

"Sporun yaşı olmadığını kanıtlamak istedim ve bunu başardım. Her bireyin her yaşta spor yapması gerekir. Ben gençlik yıllarımda spor yapıyordum. Daha sonra uzun yıllar spordan uzak kaldım. Ancak 6 yıl önce atletizm ile tanıştım. Gerek il temsilcimiz Bülent Şenkibar gerekse Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Ahmet İbanoğlu ve Kulüp Başkanımız Rüşan Uzunoğlu benim bu sporu yaparken en büyük destekçim oldu. Genç sporculara tavsiyem spor yapmaktan asla vazgeçmesinler."

-Bir bavul dolusu madalya-

Geçen 6 yılda kazandığı madalya ve kupalarını evinde koyacak yer bulamadığını dile getiren Ertekin, "Evde odamın bir tanesi madalya ve kupalarla dolu. Gittiğim yarışlarda kazandığım madalyaları evde koyacak yer bulamıyorum. Onları yer kaplamasın diye bavulun içine koyuyorum. Hepsinin ayrı ayrı anısı var. Maddi anlamda değeri çok olmasa da manevi anlamda benim için hepsinin yeri ayrı" diye konuştu.

Yavuz Ertekin'in antrenörü Bülent Şenkibar da Ertekin'in birçok gencin örnek alması gereken bir sporcu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşına rağmen hiçbir idmana geç kalmadı ve tam saatinde idmana başlıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor ve hiç ara vermiyor. İşini severek yapan ve disiplini elden bırakmayan örnek bir sporcu. Zaten kazandığı başarılar da bunun bir göstergesi. Bizim kulüp içindeki diğer sporcuları da motive ederek onlara iyi bir örnek oluyor." - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sporda Başarının Yaşı Olmadığını Kanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement