Süper kupa'nın bir galibi de istanbul oldu: otel dolulukları ve ingiliz ziyaretçi arttı - Son Dakika
Spor

Süper kupa'nın bir galibi de istanbul oldu: otel dolulukları ve ingiliz ziyaretçi arttı

Süper kupa\'nın bir galibi de istanbul oldu: otel dolulukları ve ingiliz ziyaretçi arttı

İSTANBUL'da 14 Ağustos tarihinde iki İngiliz takımın karşı karşıya geldiği UEFA Süper Kupa maçı için 50 bine yakın İngiliz taraftarın kente gelmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine de yansıdı.

30.09.2019 12:47  Güncelleme: 12:48

İSTANBUL'da 14 Ağustos tarihinde iki İngiliz takımın karşı karşıya geldiği UEFA Süper Kupa maçı için 50 bine yakın İngiliz taraftarın kente gelmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine de yansıdı. Maçın oynandığı Ağustos ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 16 artış ile 421 bin Birleşik Krallık vatandaşı Türkiye'ye geldi. Süper Kupa karşılaşması İstanbul'un Avrupa destinasyonları doluluk sıralamasında yüzde 87.7 ile 35 tatil destinasyonu arasında 7'nci sırada olmasına yol açtı.

14 Ağustos'ta 41 bin kişi kapasiteli Vodafone Park'ta, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, UEFA Süper Kupa maçında karşı karşıya gelmişti. 90 dakikası 1-1, uzatma dakikaları 2-2 eşitlikle sona eren maçta, Liverpool, Chelsea'yi penaltılarla 5-4 yenerek şampiyon olmuş, karşılaşmayı izlemek için başta Birleşik Krallık olmak üzere birçok ülkeden taraftarlar tarifeli uçaklarla İstanbul'a akın akın gelmişti.

Maç için stadyum dışında olanlarla beraber 50 bine yakın İngiliz, İstanbul'a geldi. İngiltere'den tarifeli uçuşlar dışında tarifesiz uçuşlarla da birçok futbolseverin İstanbul'a gelmesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ağustos ayına ait yabancı ziyaretçi istatistiğine de yansıdı.

MAÇIN DA ETKİSİYLE YÜZDE 16 ARTIŞ İLE 421 BİN BİRLEŞİK KRALLIK VATANDAŞI GELDİ

Maçın oynandığı Ağustos ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 16 artış ile 421 bin Birleşik Krallık vatandaşı Türkiye'ye geldi. İlk 8 ayda ise yüzde 17.35 artış ile 1 milyon 849 bin Birleşik Krallık vatandaşı Türkiye'yi ziyaret etti. İstanbul, Ağustos ayında Avrupa'nın en fazla doluluk oranına ulaşan 10 şehrinden biri oldu. İstanbul, Avrupa destinasyonları doluluk sıralamasında yüzde 87.7 ile 35 tatil destinasyonu arasında 7'nci sırada yer aldı. UEFA Süper Kupa maçının İstanbul'da oynanması bu yükselişin etkenlerinden biri oldu. İngiliz taraftarların birçoğu maç ile beraber en az iki gün kentte kaldı.

Futbolseverlerin yaptıkları alışveriş, konaklama, yeme içme ile birlikte İstanbul ekonomisine 100 milyon euro katkı sağladığı belirtilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Süper kupa'nın bir galibi de istanbul oldu: otel dolulukları ve ingiliz ziyaretçi arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement