Taşkın, Manisaspor'dan Emin - Son Dakika
Spor

Taşkın, Manisaspor'dan Emin

Taşkın, Manisaspor\'dan Emin

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ikinci yarı hazırlıkları ve transfer süreci hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

20.01.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ikinci yarı hazırlıkları ve transfer süreci hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

PTT 1. Lig takımlarından Manisaspor'un Teknik Direktörü Taner Taşkın, futbolcular Erdi Öner ve Hakan Turan ile birlikte, PTT 1. Lig'in 17. haftasında deplasmanda Giresunspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde Tarık Almış Spor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"LİGE SIMSIKI TUTUNDUĞUMUZU GÖSTERDİK"

Taşkın, sözlerinin başında sezonun ilk yarısını Denizlispor galibiyetiyle kapatmanın takım için önemli bir moral olduğunu belirterek, "Devreyi 17 puan ulaşarak kapattık. Bizle beraber aynı puana sahip dört takım daha var. Denizlispor galibiyetiyle birlikte lige sımsıkı tutunduğumuzu gösterdik. Devre arasında yeni transferlerimizle birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisinde yer aldık. Elimizde iskelet kadroyu oluşturacak 13-14 kıymetli oyuncular kalmıştı. İskelet kadronun sağlamlaşması adına kişilik olarak da doğru transferler yaptığımıza inanıyorum. 6 tane oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Hala denemekte olduğumuz iki oyuncu daha var. Onlardan da şu ana kadar memnunuz. Onlarla da sözleşme imzalayabiliriz. İkinci yarı öncesinde 10 futbolcu ile yollarımızı ayırdık, 8 futbolcuyu da transfer ettik diyebiliriz. Takım içinde iyi bir rekabet ortamı oluştuğuna inanıyorum" dedi.

"TAKIMIMA ÇOK GÜVENİYORUM"

Giresunspor maçının zor bir deplasman olacağını ifade eden Taşkın, "10 haftadan bu yana kaybetmeyen bir takıma karşı oynayacağız. Maçın zorluk derecesini çok iyi biliyoruz. Oyuncularımın hırsı, sahada vermiş oldukları mücadele istekleri beni fazlasıyla umutlandırıyor. İlk devre tedirgin oynadığımız bir çok maç vardı. Ama artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Manisaspor gideceği hiçbir deplasmana, maça çekinerek çıkmayacak. Sahada her şeyini ortaya koyacak bir oyuncu topluluğu göreceksiniz. Takımıma çok güveniyorum. İkinci yarıda düşmeyle ilgili bir korkuyu ya da sıkıntıyı yaşayacağımıza inanmıyorum" diye konuştu.

"HÜSEYİN'İN TRANSFERİ OLMAYACAK DİYEBİLİRİM"

Taşkın, Hüseyin Tok transferine yönelik soruyla ilgili şunları söyledi:

"Hüseyin Tok ilgili bir isteğimiz oldu ama kulübüyle ilgili bir sıkıntımız oldu. Kendi hedefinin de Süper Lig olduğunu söyledi. Hüseyin Tok'un transferinin bütçe olarak boyumuzu aşacağını ve o bölgede de büyük bir sıkıntımızın olmayacağını düşünüyorum. Hüseyin Tok ismine takımımızın eski kaptanlarından olduğu için sıcak bakmıştık. Hüseyin'in transferi olmayacak diyebilirim"

Taşkın transferlerin devam edip etmeyeceği ile ilgili ise, "Transfer kapandı diyebiliriz ama son dakikaya kadar ne olur bilinmez. Bu iskelet kadroya ve oyuncu grubuna inanıyorum. Şu anda her mevkide ikişer tane oyuncu bulunuyor. Mevkilerinin oyuncularını aldık. Bu kadroyla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"İLK 8 HAFTADA 30 PUANA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

İkinci yarının ilk 8 haftasında 30 puana ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Taşkın, "İkinci yarının son 8 haftasında 13 puan aldık. Bunu önümüzdeki 8 haftaya da yayabilirsek 30 puan ulaşmak önemli olacak. Rakamlara çok fazla takılı kalmamak lazım. Manisaspor 8 hafta da belki daha da fazla puan alabilir ama korkulu rüya yaşamayalım düşüncesindeyim. Bir an önce 30 puanı bulabilirsek, kalan 10 hafta Manisaspor'un hedefleri daha farklı olabilir. Takımımızın bu rahatlığı yaşaması lazım. İlk yarının son haftalarında, Bucaspor ve Denizlispor maçlarında gerçek kimliğimizle oynadığımızı söyleyebilirim. Düşüş yaşadığımız maçlarda ise hamle şansım yoktu. Şimdi bu hamle şansını yakaladığımızı düşünüyorum. Rekabet ortamı çok önemli. Rekabet ortamının olmadığı yerde başarı olmaz. Şu anda takım içinde bir rekabet ortamı var" ifadelerini kullandı.

ÖNER: "DEVRE ARASI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ"

Manisaspor'un tecrübeli savunma oyuncularından Erdi Öner ise yaptığı açıklamada, devre arasını yoğun bir çalışma tempoyla geçirdiklerini belirterek, "Amaca yönelik çalışmalar yaptık. Fizik kapasitemiz bu ligde çok iyi olmalı. Mücadele gücü yüksek bir ligdeyiz. Mücadele etmeyen takımlar bu ligde başarıyı elde edemiyor. Bizim gibi takımların bir kat daha fazla mücadele etmesi gerekiyor. Genç ve tecrübeli oyuncularla iyi bir harman oluşturduk. Devre arası bizim için çok verimli geçti. İkinci devreye hazır bir şekilde girmek bizi umutlandırıyor. Umarım iyi bir başlangıç yaparız. İkinci devreye iyi bir başlangıç yaparsak hedeflerimizin değişme oranı çok yüksek. Giresun zor bir deplasman ama bizim kimseden çekincemiz yok" dedi.

TURAN: "DAHA FAZLA MÜCADELE EDEN BİR MANİSASPOR OLACAK"

Manisaspor'un genç oyuncusu Hakan Turan da, devre arasında eksikleri tamamlamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Yeni gelen arkadaşlarımızda takım ile iyi bir uyun yakaladık. İyi bir aile ortamı oluştu. Herkes belirgin bir şekilde birbirine daha fazla inanıp güveniyor. Bunu saha yansıtmaya çalışıyoruz. İkinci devre daha fazla mücadele eden bir Manisaspor olacak. Manisaspor'u layık olduğu yere taşıyacağız" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Taşkın, Manisaspor'dan Emin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement