Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör Semineri - Son Dakika
Spor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör Semineri

Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör Semineri

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, tüm branşlarda sporcuların yetişmesi ve milli takımlara kazandırılmasında antrenörlerin emeğinin inkar edilemeyeceğini söyledi.

22.09.2013 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, tüm branşlarda sporcuların yetişmesi ve milli takımlara kazandırılmasında antrenörlerin emeğinin inkar edilemeyeceğini söyledi.

Hadi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Konferans Salonu'nda 2 gündür devam eden "Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. ve 3. Kademe Antrenör Kursu'nu ziyaret etti. Avrupalı antrenörlerin gerisinde kalmamak için Türk antrenörlerin değişen teknik, taktik, uluslararası oyun kurullarını yakından takip etmeleri gerektiğini anlattı.

Adana'da son yıllarda sporcu, hakem, antrenör, spor kulübü ve çağdaş spor tesislerin sayısında önemli artışlar olduğuna dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

"Deneyimli kadrolarımızla son yıllarda her branşta uluslararası organizasyon yapacak durumdayız. Yakın hedefte gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları ile Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası ve diğer branşlarda bunu kanıtladık. Başarı ekip çalışmasıyla gerçekleştirilir. Antrenörlerin başarıda ki payları gözardı edilemez. Tüm branşlarda sporcuların yetişmesi, gelişmesi ve milli takımlara kazandırılmasında antrenörlerin emeği inkar edilemez. Her zaman hedefiniz büyük olsun. Seminerin Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum."

"YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK"

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya da, Adana'da yerel yöneticilerin her konuda çok duyarlı davrandıklarını, 2008 Gençler Avrupa, 2009 Büyükler Avrupa, 2013 Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin Balkan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlar gibi önemli organizasyonlarda görev yaptığını anımsatan Karakaya, "Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana için bir şanstır. İl Spor Müdürü Hadi'nin her alanda deneyimlerinden yararlanıyoruz. Elimde yetki olsa Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun tüm uluslararası organizasyonlarının Adana'da gerçekleşmesini isterim. Çünkü burada, hiçbir konuda sorun yaşamıyoruz" diye konuştu.

Karakaya, seminere katılan antrenörlere seslenerek, Avrupalı meslektaşlarından geride kalmamalarını istedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yalçın Gürpınar, 2. kademeye 20, üçüncü kademeye 12 toplam 32 kişinin seminere katıldığını ÇÜ BESYO öğretim görevlilerin çabasıyla çok yeni bilgiler edindiklerini belirtti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement