Teşekkürler Cenk Tosun Teşekkürler Beşiktaş" - Son Dakika
Spor

Teşekkürler Cenk Tosun Teşekkürler Beşiktaş"

Teşekkürler Cenk Tosun Teşekkürler Beşiktaş"

Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminden bir gün sonra sezon sonu için anlaştığını açıkladığı Cenk Tosun transferini, Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan değerlendirdi.

05.02.2014 10:57

Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminden bir gün sonra sezon sonu için anlaştığını açıkladığı Cenk Tosun transferini, Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan değerlendirdi.

Beşiktaş, Türk futbolundaki forvet yokluğunda milli takım formasını da giymiş, attığı gollerle dikkat çeken Cenk Tosun'u kadrosuna kattı. Hatta öyle bir durum vardı ki ortada, ara transferin son gününde hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor, golcü futbolcuyu transfer etmek istedi. Ancak Cenk Tosun dirayetli davrandı, verdiği sözün arkasında durdu. Belki de bu yazıyı kaleme alma sebeplerimden birinin altına imzasını attı. Sezon sonu için Beşiktaş'a söz vermişti, bu kararından dönmedi. İşte gerçek transfer etiği buydu.

Futbolcu mal değildir

Bayern Münih, Milan, Dortmund örnekleri vermeyeceğim. Avrupa'da gayet normal olan konuları sanki bizden kimse görünmüyormuş, tek gören birkaç insanmış gibi de davranmayacağım. Futbolcunun mal gibi alınıp satılmasına karşı olduğumu, TFF'nin talimatnamelerindeki berbat maddenin Türk futbolunun ortasındaki paylaşılamayan ekmeğe kan doğradığını belirteceğim.

Cenk Tosun Gaziantepspor'a transfer olurken sözleşme şartları belliydi. Görevini yaptı, sözleşme süresini doldurdu ve kendi tercihiyle ayrıldı. Kesinlikle sorun çıkarmadı, takımda huzurusuzluk yaratmadı. Gaziantepspor'un kümede kalmasını, zaferler kazandıran maçlarda 3 puanın kazanılmasını sağladı. O mal değil, futbolcuydu. Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala görüşmelere başladı. Beşiktaş ile anlaştı. Ara transfer dönemi geçti ve Beşiktaş ile ilk fotoğrafını verdi. Emin olun Cenk Tosun hafta sonu Beşiktaş'a karşı forma bulduğunda da, Fenerbahçe veya Galatasaray karşısında da aynı performansı gösterecektir. Cenk hala Gaziantepspor'un oyuncusudur ama malı değildir. Cenk, 'Benim hayatım benim kararım' demiş, kalanlara da susmak düşmüştür. Cenk Tosun belki de Türk futbolunda çok önemli bir milat olmuştur. Beşiktaş yönetimi ve Cenk Tosun'a bir futbolsever olarak teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Ya sezon sonu olsaydı?

Bu transfer sezon sonu olsaydı, Beşiktaş Cenk Tosun'u yıl sonuna kadar açıklamasydı neler olurdu? Cenk Tosun için Beşiktaş dışında her takım transfer görüşmesi yapmak isteyecek, futbolcunun aklı karışacak ve belki de hissetmeden, bilmeden maç seçecekti. Kendisini oyalayan takımlara karşı hırslanacak, o dönemde istediği ilgiyi gösteren takımlara karşı duygusallaşacaktı. Tıpkı ayrılan iki sevgilinin yaşadıkları gibi. Yanına ilk gelen omuzda ağlayacaktı. Bunlar işin duygusal boyutları. Ama Türkiye'de çerez haline gelen 'Etik' sözleri de Cenk'in tüm futbol hayatını etkileyecekti. 'Beşiktaş'a karşı oynamadı, gol kaçırdı, Fener'e gol attı, Cimbom'a hırs yaptı, Trabzonspor'a karşı yattı. Emenike artık beraat ettiği için içim çok rahat yazabilirim. Emenike'yi harcadınız, evladımız, geleceğimiz Cenk Tosun'u yedirmeyiz.

Peki ya TFF etiği?

Cenk Tosun tüm etik ve futbol kuralları içinde transferini yapmış ve sezonun kalanında Gaziantepspor'un başarısı ve kendi kişisel gelişimi ile kariyeri için müücadeleye devam edecek. Peki ya Türkiye Futbol federasyonu'nun içinde bulunduğu dünyadan bi'haber maddesi? Sezon içinde yapılan transfer görüşmeleri Türkiye'de şike sayılıyor. Ama spor yorumcuları, taraftarlar, yöneticiler ya da iş bulamamış teknik adamlar neden transferler bu kadar geç yapılıyor sorunsunu sanki cevabının ne olduğunu bilmezmiş gibi tekrarlıyor. TFF eğer bu maddeyi değiştirmezse sezon sonu sözleşmesi bitsin bitmesin, yapılacak tüm transferlerin üzerinde leke bırakacaktır. Ama o leke kendi attıkları bombadan çıkan şarapnel parçalarının verdiği lekeden başka birşey olmayacaktır.

Israrla söylüyorum; Teşekkürler Beşiktaş teşekkürler Cenk Tosun. Futbol hayatımızda yeni sayfalar açtığınız için.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Teşekkürler Cenk Tosun Teşekkürler Beşiktaş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement