Timsah'ın Avrupa Rekoru - Son Dakika
Spor

Timsah'ın Avrupa Rekoru

Timsah\'ın Avrupa Rekoru

UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu rövanş maçında KuPs Kuopio'yu farklı mağlup eden Bursaspor, Ertuğrul Sağlam döneminde bir kez daha tarih yazdı.

10.08.2012 12:00

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında KuPs Kuopio'yu farklı mağlup eden Bursaspor, Ertuğrul Sağlam döneminde bir kez daha tarih yazdı.

Yeşil beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turu rövanş maçında Finlandiya temsilcisi KuPs Kuopio'yu ağırladı. Muhteşem taraftarının da desteğini alarak maç boyunca rakibine büyük üstünlük kurmayı başaran Timsah, sahadan 6-0 gibi farklı bir skorla ayrılarak yeni bir tarih yazdı. Teknik patron Ertuğrul Sağlam yönetiminde birçok ilke imza atan ve tarihi başarılar elde eden Bursaspor, Avrupa Kupaları'nda Trabzonspor ve Galatasaray ile birlikte en farklı galibiyet elde eden takım ünvanını aldı. 2007'de Intertoto kupasında Trabzonspor, KS Vllaznia karşısında, Galatasaray da UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Maccabi Netanya mücadelesinde 6-0'lık skor yakalamıştı.

SAĞLAM YÖNETİMİNDEKİ 15. GOL

Öte yandan yeşil-beyazlı ekip, Ertuğrul Sağlam yönetiminde son üç sezondur boy gösterdiği Avrupa Kupaları'ndaki toplam gol sayısını 15'e yükseltti. İlk kez Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdiği 2010-2011 sezonunda gruplarda oynadığı 6 karşılaşmada rakip fileleri yalnızca bir kez havalandıran Timsah, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 14 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turunda Belarus temsilcisi Gomel'e karşı her iki karşılaşmada toplam 5 gol atan yeşil beyazlılar Play-off mücadelesinde ise Anderlecht'e 3 gol kaydetmişti. Yeşil beyazlı ekip Finlandiya ekibi KuPs Kuopio ile oynadığı 3. Ön Eleme ilk maçında gol atma şansı bulamazken, rövanş karşılaşmasında ise rakip fileleri 6 kez havalandırarak, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde Avrupa Kupaları'ndaki 15. golüne ulaşmış oldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Timsah'ın Avrupa Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement