Toronto Raptors'ın final yürüyüşü... "Hep daha fazlasını iste" - Son Dakika
Spor

Toronto Raptors'ın final yürüyüşü... "Hep daha fazlasını iste"

Toronto Raptors\'ın final yürüyüşü... "Hep daha fazlasını iste"

"Kullanmadığın şutların %100'ünü kaçırmışsın demektir.

30.05.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kullanmadığın şutların %100'ünü kaçırmışsın demektir."


Toronto Raptors Başkanı Masai Ujiri, ünlü hokeyci Wayne Gretzky’nin bu sözüyle motive olmuş mudur, bilinmez. Belki de koltuğunu kaybetmek pahasına aldığı risk şimdiden bir başarı hikâyesine dönüştü. Dwane Casey - Nick Nurse ve DeMar Derozan - Kawhi Leonard değişiklikleri takımın çehresini değiştirirken, Şubat ayında takıma katılan Marc Gasol’le takım son hâlini aldı.

Dwane Casey döneminde asistan koç olarak takımın hücum sistemini oturtan Nick Nurse, Casey'nin ayrılmasından sonra yönetimi devraldığı takımda ayarları çok değiştirmedi. Günümüzde oyunun en iyi karar vericilerinden biri olan, sahada her şeyi yapabilen Kawhi özgür bir rolle takıma adapte edildi. Eskiden Derozan’ın oyunu daha çok orta mesafe ve pota altına dönük olduğu için hücumda alansal sıkıntılar yaşayabilen Raptors, Danny Green ve Kawhi Leonard’ın şut tehdidiyle birlikte bu sıkıntıdan kurtuldu. Bunların yanı sıra takımda daha önceden rol oyuncusu olarak görülen Pascal Siakam bu sezon muazzam bir çıkış gösterdi. Geçen sezonki sayı ortalamasını bu sezon ikiye katlayan Kamerunlu oyuncu, cephanesine toplu oyunu da ekleyerek takımına bir seçenek daha katmış oldu. Şubat ayında takasla gelen Marc Gasol de savunması ve oyun zekasıyla takımın yetenek çıtasını yükseltmiş oldu.

Normal sezonu 58 galibiyet ve 24 yenilgiyle kapayan Toronto Raptors, Doğu Konferansı'na ikinci sıradan girmiş oldu. Play-off her takım için mühimdir ancak yakın tarihte çok sayıda hüsran yaşamış bu takım için bu çok daha özel bir durum. İlk turda Orlando Magic ile karşılaşan Toronto Raptors ilk maç sürpriz bir yenilgi alsa da, sonrasında zayıf rakibine bu fırsatı bir daha tanımadı. Yarı finallere gelindiğinde ise işler kolay olmayacaktı. Rakip, Philadelphia 76ers’tı. İlk maçı alan Raptors daha sonra iki maç kaybederek ev sahibi avantajını kaybetti. Bu iki maçta ön plana çıkan unsurlardan ilki ribaundlarda yaşanan zafiyet, ikincisi ise Kawhi dışında hiçbir ismin istikrarlı performans sergileyememesiydi. Geçmişin yükü eski oyuncuların sırtına binmiş gibi duruyordu, ancak takımın süperstarı Kawhi sahneye çıkarak seriyi beraberliğe getirdi. Karşılıklı alınan birer maçtan sonra epik sayılabilecek bir son maç izledik bu seride. Baştan sona kadar başa baş giden mücadelede son sözü söyleyen isim yine Kawhi Leonard oldu. Yıldız oyuncu son topta ligin en iyi savunmacılarından Joel Embiid’in üzerinden şutu gönderirken, başta kendisi olmak üzere herkes topun çemberde beş kez sekmesini seyretti. Topun içeri girmesiyle birlikte tüm basketbolseverler muazzam bir ana tanıklık etmiş oldu.

Yedi maçlık seriden sonra takım yorgun düşmüştü ama sırada Milwaukee Bucks vardı ve dinlenecek vakit yoktu. Buna ek olarak Bucks konferans finaline gelene kadar sadece bir maç kaybetmişti. İlk iki maç Kyle Lowry’nin de iyi performansına karşın kazanan Milwaukee Bucks oldu. Ancak üçüncü maçla birlikte Toronto Raptors kendine geldi, hem de bütün oyuncularıyla birlikte. Rakibin süperstarı Giannis Antetokounmpo’yu da yavaşlatmayı becerebilen Raptors, üst üste dört maç alarak tarihinin ilk NBA finaline yükselmiş oldu.

Bu zamana kadar Kawhi Leonard’ın gösterdiği performans tek kelimeyle harika. 18 maça çıkan yıldız oyuncu bu maçlarda 31,2 sayı, 8,8 ribaund, 1,6 top çalma ortalamaları tutturdu. Sezon sonunda serbest kalacak oyuncu henüz geleceğine dair bir bilgi vermedi ama takımdaki kültürü şimdiden değiştirdiği kesin. Final eşleşmesinde hem o hem de formu yükselen diğer oyuncular, güçlü Golden State Warriors karşısında ellerinden geleni yapacaklardır.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Toronto Raptors'ın final yürüyüşü... 'Hep daha fazlasını iste' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:47 Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Samsunspor'la oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda ısınma hareketleri ve taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Adana Demirspor, 20 Nisan Cumartesi günü Samsunspor ile Samsun 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

  • Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı
    13:46 Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı

    Uşak Valisi Turan Ergün, Okullararası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan Uşaklı sporcu Hüseyin Buğra Bayırlı için tebrik mesajı yayımladı. Vali Ergün, başarılarının devamını diledi.

  • TFF, Trendyol 1. Lig 32. hafta programını açıkladı
    13:42 TFF, Trendyol 1. Lig 32. hafta programını açıkladı

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol 1. Lig'de 32. hafta müsabakalarının programını duyurdu. Maçlar 28 Nisan Pazar günü saat 16.00'da oynanacak. Ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren karşılaşmalar aynı gün ve saatlerde yapılacak.

  • Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu
    13:41 Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu

    Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un 34. ve 35. haftalarda oynayacağı Pendikspor ve Fatih Karagümrük maçlarının tarihleri ve saatleri açıklandı. Kayserispor, 2 haftalık dilimde 1 kez iç sahada, 1 kez de dış sahada mücadele edecek.

  • Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor
    13:36 Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor

    Yozgat'ta yaşayan Sami Taşkın ve iki oğlu, 3 yıldır safkan Arap yarış atları yetiştiriyor. Pınar Taşkın Harası'nda 15 at bulunuyor ve atlar özenle beslenerek hipodromlarda yarışlara hazırlanıyor. Amacı Yozgat'tan şampiyon yarış atları çıkarmak olan aile, gelecekte büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

  • TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da
    13:31 TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları da açıklandı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak
    13:17 Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak

    Çaykur Rizespor'un genç futbolcusu Dal Varesanovic, Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamayı hedeflediğini söyledi. Başakşehir maçına iyi hazırlandıklarını belirten Varesanovic, deplasman maçlarında taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı. İlhan hoca hakkında ise takımın başarısında büyük payı olduğunu ifade etti.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.


Advertisement