Trabzon'da Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerinde Türk Futbolu Konuşuldu - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerinde Türk Futbolu Konuşuldu

Trabzon\'da Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerinde Türk Futbolu Konuşuldu

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 2 yılda bir düzenlenen Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, bu yıl TÜFAD Trabzon Şubesi tarafından Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri adı altında Trabzon'da düzenlendi.

24.06.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 2 yılda bir düzenlenen Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, bu yıl TÜFAD Trabzon Şubesi tarafından Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri adı altında Trabzon'da düzenlendi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor eski Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı ve birçok antrenörün katıldığı seminerde, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un eski kaptanlarından Fatih Tekke ve 1461 Trabzon Kulübü eski başkanı Suat Şen de konuşmacı olarak yer aldı.

Trabzonspor Eski Başkanı Şamil Ekinci ise sağlık sorunları nedeniyle panele katılmadı.

5 BÜYÜK LİGDEKİ TEK OYUNCUMUZ ARDA

Burada bir konuşma yapan Trabzonspor'un eski başkan ve teknik direktörlerinden Özkan Sümer, Türkiye'de planlı çalışmanın olmadığını ifade ederek, "Türkiye 70 milyon nüfusuyla 5 büyük ligde tek futbolcu barındırıyor oda Arda. İzlanda ise 300 bin nüfusu ile 2 tane oyuncusunu 5 büyük ligde barındırıyor" dedi.

GELİŞİM ÇARPIKLIĞI İÇİNDEYİZ

Sümer, Türkiye'de ciddi bir planlı çalışma eksikliğinin bulunduğunu kaydederek, " İsviçre'nin 9.5 milyon nüfusuna rağmen 19 futbolcusu büyük liglerde oynuyor. Türkiye'nin dışarıdaki vatandaşlarının sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Bu 5 milyon vatandaştan da 19 futbolcu büyük liglerde oynuyor. Bunlar bizim vatandaşlarımız bizim kökenlerimizden geliyor. Ama çocukları farklı bir dünya yaşıyor. Dünyanın bir numaralı değeri planlı süreç ve devamlılıktır. İşte bizde olmayan bu. O nedenle böyle bir gelişim çarpıklığı içerisindeyiz" diye konuştu.

ANTRENÖRLER İÇİN EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ

Daha sonra seminerin konuşmacıları eğitimin önemine değinirken Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise antrenörlükte eğitimin olmazsa olmaz olduğunu kaydetti. Kafkas, "Bence antrenörlüğün en önemli parçalarından bir tanesi eğitimdir. Kendi oyuncularımızı yetiştirip onların gelişimine katkı sağlamak zorundayız. Sadece yeteneği keşfetmek yetmiyor. Onu korumak ve geliştirmek de gerekiyor" şeklinde konuştu.

FATİH TEKKE'YE SORU

Trabzonspor'un eski kaptanlarından Fatih Tekke de kendisine yöneltilen, "İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki kulüpte sadece bir gün genel menajerlik yaptınız. Sonra neden kulüpten ayrıldınız?" sorusuna "Bu sorunun ilk sorulması gereken kişi ben değilim. Sayın başkan bu konuda açıklama yaptığı an biz de söylememiz gerekenleri söyleriz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerinde Türk Futbolu Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement