Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Antrenörü Markoviç, Basınla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Antrenörü Markoviç, Basınla Kahvaltıda Buluştu

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Antrenörü Markoviç, Basınla Kahvaltıda Buluştu

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Baş Antrenörü Nenad Markovic, Trabzonspor Medical Park Genel Sekreteri İbrahim Kul ile Genel Menajer Nihat Mala bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

18.01.2015 13:09

Trabzon spor Medical Park Basketbol Takımı Baş Antrenörü Nenad Markovic, Trabzonspor Medical Park Genel Sekreteri İbrahim Kul ile Genel Menajer Nihat Mala bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Baş Antrenörü Nenad Markovic, ara transfer döneminde iyi oyuncuları bulmanın zor olduğunu söyledi. Markoviç, "Pozitif bir atmosfer oluşturulduğunda koç ve oyuncular için her şey daha kolay oluyor. Huzurlu bir ortam kimyanın tutması sadece takım içinde değil camia içinde mümkünlük açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kimyanın tutması için de diğer kulüp personelleri arasında huzurlu bir ortam olması gerek. Şuan da 9 galibiyetimiz var. 11 maçın 9'unu kazandık. Şuan mutlu olmamız gerekiyor ve oyuncularımızı motive etmemiz gerekiyor. Bir sezon boyunca bütün oyuncuların sürekli iyi olması mümkün değildir. Herkes hata yapar. Herkes bazen düşer iyi ve kötü zamanları vardır. Bu transfer döneminde iyi oyuncular bulmak zor" dedi.

Trabzon'a gelmeden önce Trabzonspor eski Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'ten dolayı Trabzonspor'un maçlarını seyrettiğini dile getiren Markoviç, "Halilhodzic'den dolayı birkaç maçını izlemiştim. Dürüst olmak gerekirse futbolu çok fazla takip etmiyorum. İşime odaklanmaya çalışıyorum. Papadopoulos ile denk geldim. İkimiz de bir dönem Olimpiakos için oynamıştık" şeklinde konuştu.

Geçmişte doğup büyüdüğü şehre katkıda bulunmak için Saraybosna Belediye Başkan yardımcılığı görevi de yürüttüğünü belirten Markoviç, "İktidarda olan parti sadece sporla ilgili kısmın organizatörlüğünü yaptım. Eşimde o dönemde hamileydi ve bir yere gitmek istemedim. Dolayısı ile bu teklifi kabul ettim. Saray Bosna'da çocukların spor yapabileceği aktiviteler yoktu. Bu da benim doğup büyüdüğüm şehre katkıda bulunmak istedim. Bu sadece 4-5 ay sürdü. Sonrasında kendi işime geri döndüm. Hiçbir zaman planlarım arasında olmamıştı. Siyaseti de çok fazla sevmem" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR BASKETBOL TAKIMININ BÜTÇESİ 8 MİLYON TL"

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Genel Menajeri Nihat Mala ise Trabzonspor Basketbol takımının gerçek bütçesinin 8 milyon TL olduğunu kaydetti. Mala, "Fenerbahçe 50 milyon, Galatasaray 35 milyon. Bunlar federasyonda kayıtlıdır. Bir resmi göstermeyenler var. Beşiktaş bizden daha az bütçe ile idare ettiklerini söylüyorlar. Beşiktaş ile aramızda 100 bin TL civarında fark var. Karşıyaka'dan da az. Bizim oyuncu ve antrenör bütçemiz 8 milyon TL. Her zaman 15 milyonluk olarak lanse ediliyor. Bu eski ve yeni borçlar dahil edilerek 15 milyon gösteriliyor. Bazı kulüplerde gerçek göstermiyorlar. Bütçe bazında baktığınızda çok fazla eleştiriliyoruz 15 milyon TL'lik takım diye. Gerçek bütçemiz 8 milyon" diye konuştu.

Trabzonspor'un her zaman hedefinin Play-Off olması gerektiğini vurgulayan Mala, "Büyüklüğüne yakışır. Trabzonspor her zaman Play-Off'a oynayan Avrupa kupalarına katılmalı. Geçen yıl Play-Off'u 1 sırayla kaçırdık. Hedefimiz bu. Bu şehirde ne kadar çok Avrupa kupası maçı oynanır ne kadar çok lig maçı oynanırsa burada şehir gelişir" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Antrenörü Markoviç, Basınla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement