Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Trabzonspor'da goller yabancı oyunculardan gelmişti. Bordo-mavililerde önceki yılların aksine yabancı oyuncuların takıma olan katkısı da ön plana çıkmaya başladı.
Trabzonspor, mevcut kadrosunda bulunan ve sezon başında transfer ettiği oyuncularla birlikte kadrosunda 13 yabancı isim barındırıyor. Bordo-mavililer kısıtlı ekonomik imkanlar dahilinde kadrosunda bulunan Esteban, Sosa, Kucka, Novak, Pereira, Hugo Rodallega ve Onazi gibi isimlerin yanına sezon başında Nwakaeme, Caleb Ekuban, Luis Ibanez, Majid Hosseini, Vahid Amiri ve Zargo Toure'yi dahil etmişti.
Fenerbahçe karşısında 7 yabancı ile maça başlayan bordo-mavililer, önceki sezonların aksine bu sezon elindeki yabancılardan en iyi verimi alan kulüplerin başında geliyor. Teknik Direktör Ünal Karaman, kadroda yer alan tüm yabancılarına kaleci Esteban dışında şans vermiş durumda.
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftası geride kalırken, bordo-mavililerin ligde attığı 21 golün 15'i yabancı oyuncularından geldi. Hugo Rodallega 6, Novak 3, Nwakaeme ve Sosa 2, Onazi ve Ekuban 1 gol atarken, yerli oyunculardan ise kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz 5 ve Olcay Şahan 1 gol kaydetti.
Trabzonspor, ligde 13 hafta sonunda 5 galibiyet 4'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti. Karadeniz ekibinin elde ettiği 19 puanın 17'sinde ise yabancı oyuncuların büyük bir katkısı bulunuyor.
Son Dakika › Spor › Trabzonspor'un Attığı 21 Golün 15'i Yabancılardan Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?