Türkiye'deki İlk "Nba Basketbol Okulu" Açıldı - Son Dakika
Spor

Türkiye'deki İlk "Nba Basketbol Okulu" Açıldı

NBA ve Boğaziçi Eğitim Hizmetleri işbirliğiyle, Türkiye'deki ilk “NBA Basketbol Okulu”nun temeli İstanbul'da atıldı.

15.01.2015 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA Basketbol Okulu, genç sporcuların kişisel gelişimini ve onların temel basketbol yetenekleriniantrenör eşliğindeki çalışmalarla birleştirirken; basketbolu, NBA'in temel değerleri olan saygı, sportmenlik ve takım çalışmasının gençlere aşılanacağı bir araç olarak görüyor.

Programın Teknik Direktörlüğünü üstlenen NBA D-League takımlarından Reno Bighorns'un Eski Yardımcı Antrenörü Jeff Christensen ve yönetimindeki tecrübeli teknik ekip, eğitim yılı süresince her hafta sonu çocuklara dinamik bir yaşamın tadını çıkarmalarını sağlayan bir ortam sunacak.

Türkiye'deki ilk NBA Basketbol Okulu'nu açmaktan dolayı oldukça heyecanlıyız" diye konuşan NBA Türkiye Direktörü Naci Cansun, sözlerine "Bu, NBA'in Türkiye'deki bilinirliği açısından önemli bir dönüm noktası. NBA’in Türkiye'deki hedeflerine yıl boyunca katkıda bulunacak bir program. Kendimizi, basketbolu geliştirmeye, insanları sağlıklı ve aktif bir yaşama teşvik etmeye adadık ve basketbol tutkusunu Türkiye'deki genç oyunculara yaymak için sabırsızlanıyoruz" diye devam etti.

Boğaziçi Eğitim Hizmetleri kurucusu Sinan Bingör ise “Türkiye'deki ilk NBA Basketbol Okulu'nu kurmak için NBA tarafından seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Boğaziçi'ndeki ekibimize de Jeff Christensen'in katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Kendi yeteneklerimizi NBA'in global yetenek ve tecrübesiyle harmanlayarak Türkiye'nin gelecek nesil basketbol oyuncularının gelişimine destek olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kayıt ve daha detaylı bilgi için www.nbabasketbolokulu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Jeff Christensen hakkında:

Christensen, 2011 – 2012 sezonunda NBA Gelişim Ligi'nde yer alan Reno Bighorns'un Yardımcı Antrenörlüğünü yaptı. NBA Basketbol Okulu'na katılmadan önce bulunduğu Norveç Basketbol Federasyonu'nda Norveç 18 Yaş Altı Kadınlar Milli Takımı'nı ve Batı Bölgesi Erkekler Takımı'nı çalıştırırken, Ulusal Yetenek Kampı'nda da eğitim veriyordu. Jeff, takıma katıldığı ilk yılında Hop BBKNorveç´insezonu yenilgisiz tamamlamasını sağlayarak; Lig Şampiyonluğu, Bölge Şampiyonluğu ve Ulusal Şampiyonluk kazanmasına büyük katkıda bulundu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Türkiye'deki İlk 'Nba Basketbol Okulu' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement