Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda Zafer Kenyalılar'ın - Son Dakika
Spor

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda Zafer Kenyalılar'ın

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu\'nda Zafer Kenyalılar\'ın

16 ülkeden bin 300 atletin yarıştığı 4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu koşusunda erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat bayanlarda ise Kenyalı Purity Cherotich Rionoripo birinci oldu.

12.10.2014 15:29

16 ülkeden bin 300 atletin yarıştığı 4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu koşusunda erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat bayanlarda ise Kenyalı Purity Cherotich Rionoripo birinci oldu.

ERKEKLERDE İLK ÜÇ KENYA'DAN

Darıca Belediyesi önünden başlayan yarışın startı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından verildi. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda koşucular 21 kilometrelik zorlu parkurda ter dökerken, Darıca Belediyesi önünde başlayan maraton Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 21 kilometrelik mesafeli Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda erkeklerde, 1.02.38'lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat birinciliği, 1.03.25'lik derecesiyle Kenyalı Abraham Kosangwor ikinciliği, 1.03.56'lık derecesiyle yine Kenya'dan Amos Kibitok ise üçüncülüğü elde etti. Maratonda bayanlarda ise 1.13.53'lük derecesiyle Kenyalı Purity Cherotich Rionoripo birinciliği, 1.15.57'lik derecesiyle Kenyalı Kipchumba Maurine Jelegat ikinciliği, 1.16.16'lık derecesiyle de Bahreyn'den Gladys Kibiwott Jerotich üçüncülüğü kazandı. Bu yıl dördüncüsü koşulan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda erkekler ve bayanlarda birincilere 5 bin dolar, ikincilere 3 bin dolar, üçüncülere ise 2 bin dolar ödül verildi.

Yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı halk koşusunu ise kadınlarda birinci Ceylan Gökdeniz, ikinci Edanur Çakmak, üçüncü Aysun Ediş olurken, erkeklerde ise birinci Ahmet Özbek, ikinci Sinan Tatlı, üçüncü İlkan Sağlam madalya kürsüsüne çıkan sporcular oldular. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa verilirken yarışmayı tamamlayan herkese tişört, şapka ve anı madalyası dağıtıldı.

HALK KOŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'ndan 15 dakika sonra başlayan ve 3 bin kişinin ter döktüğü halk koşusuna Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ve çok sayıda bürokrat da katıldı. Yarı Maraton ve halk koşusunun ardından dereceye giren sporculara madalyalarını Federasyon Başkanı Fatih Çintrimar'ın yanı sıra, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Doğan, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, ilçe birim müdürleri ve meclis üyeleri takdim etti.

Madalya töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri ve 16 ülkeden bin 300 atletin 4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun Darıca'nın ve ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Katılımlarından dolayı tüm sporculara teşekkür eden Başkan Karabacak, düzenledikleri yarı maratonun dünya çapında bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekleyerek Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun Avrasya Maratonu'ndan sonra ülkemizde yapılan en önemli maraton olduğunu ifade etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda Zafer Kenyalılar'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement