Uluslararası Yamaç Paraşüt Şampiyonası Yarın Başlıyor - Son Dakika
Spor

Uluslararası Yamaç Paraşüt Şampiyonası Yarın Başlıyor

Uluslararası Yamaç Paraşüt Şampiyonası Yarın Başlıyor

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası yarışları başlıyor.

23.08.2013 10:23  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası yarışlarının, yarın saat 12.00'de başlaması planlanıyor.

'HAVACILIK SPORLARINDA TALASIMIZ DÜNYADA BİR MARKA'

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, konuşmasına, Suriye'de yönetimin kimyasal silahla binlerce kişiyi öldürmesine değinerek başladı. Ali Dağı'nda 10 yıldır hava sporlarının yapıldığını belirten Başkan Yıldırım, Ali Dağı'nın artık uluslararası bir marka haline geldiğini kaydederek şunları söyledi:

"Her yıl Türkiye şampiyonası, Dünya (Word Cup) Test Kupası, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak olmak üzere, artık havacılık sporlarında, Talasımız dünyada bir marka. Bu işin yapılabilirliğine inanmak, başlı başına bir başarıydı. 'Bu sporu nasıl yaparız, geliştiririz, yaşatırız ve kurumsal yapıya kavuştururuz' diye, çok uzun yıllar emek verdik. Bugüne kadar bu organizasyonda katılımcı pilot arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

51' YABANCI 175 PARAŞÜTÇÜ

Başkan Rifat Yıldırım, İran'dan Amerika'ya 11 ülkeden 51'i yabancı toplam 175 pilotun yamaç paraşütü yarışı için kayıt yaptırdığını belirterek, bunlar arasında 25 de kadın sporcu bulunduğunu kaydetti. Talas'ın yamaç paraşütü eğitiminde en ideal merkezlerden biri olduğunu anlatan Başkan Yıldırım, "Ülkemizde eğitim merkezi noktasında Eskişehir'de Türk Hava Kurumu tarafından kurulmuş İnönü'de bir merkez var. İkincisi ise Kayseri'de. Yani Kayseri eğitim verilebilen bir merkez haline geldi" dedi. Başkan Yıldırım, yarışmanın aynı zamanda Türkiye şampiyonası olduğunu da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Uluslararası Yamaç Paraşüt Şampiyonası Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement