Uruguay: 2 - Güney Kore: 1 - Son Dakika
Spor

Uruguay: 2 - Güney Kore: 1

Uruguay: 2 - Güney Kore: 1

2010 Dünya Kupası ikincu tur maçında Uruguay, Güney Kore'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.

26.06.2010 19:07  Güncelleme: 22:15

İkinci tur ilk maçında A Grubu lideri Uruguay ile B Grubu ikincisi Güney Kore, Nelson Madela Bay Stadı'nda çeyrek finalist olabilmek için karşı karşıya geldi.

Uruguay, Suarez'in kaydettiği golle Güney Kore'yi 2-1 mağlup ederek dünya kupasında 40 yıl aradan sonra çeyrek finale yükseldi.

Grup maçlarında sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Uruguay, Güney Kore karşısında istediği başlangıcı yapamadı.

Maçın henüz 4. dakikasında serbest vuruş kazanan Güney Kore'de topu başına geçen Chu Young'un sert şutu direkten geri geldi.

Kısa sürede toparlanan ve oyunun kontrolünü ele geçiren Uruguay'da 8. dakikada sahneye çıkan Suarez, topu Güney Kore ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Sol kanattan Forlan'ın yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Suarez, boş pozisyonda topu filelere gönderdi.

Uruguay bu dakikadan sonra daha kontrollü bir oyun sergilerken, Güney Kore rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. Ancak Amerika temsilcisinin savunmasını aşmayı başaramayan Güney Kore, aradığı golü bulamadı ve ilk devre Uruguay'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Güney Kore baskılı başladı. Uruguay kalesinde önemli pozisyonlar yakalayan Asya temsilcisi, 68. dakikada Chung Young'un kaydettiği golle skora 1-1 eşitlik getirdi.

Uruguay golden sonra daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Yeniden oyunu rakip sahaya yıkan Amerika temsilcisinde 80. dakikada bir kez daha sahne alan Suarez, attığı şık golle takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

Ceza sahası içinde topla buluşan golcü oyuncu, rakibini şık bir çalımla geçtikten sonra uzak köşeye yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

Kalan bölümde başka gol olmazken, Uruguay sahadan 2-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdıran ilk takım oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Uruguay: 2 - Güney Kore: 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement