Uruguay Clausura Ligi Başlıyor - Son Dakika
Spor

Uruguay Clausura Ligi Başlıyor

Uruguay Clausura Ligi Başlıyor

Uruguay'da 2013-2014 sezonu kapanış ligi, bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

31.01.2014 17:16  Güncelleme: 17:18

Güney Amerika'nın Arjantin ve Brezilya sonrasında en fazla dikkat çeken ligi Uruguay'da 2013/14 sezonunun son perdesi yarın oynanacak maçlarla başlıyor. Açılış Ligi'ni kazanan Danubio, sezon sonunda oynanacak olan play-off finalinde yer almaya hak kazanmıştı.

Ligde biraz karmaşık bir sistem var. Uruguay'da Apertura ve Clausura liglerinin şampiyonları yıl sonunda karşı karşıya geliyorlar. Ayrıca her iki ligde alınan puanlar toplanıyor ve tüm sezon lideri belirleniyor. Eğer play-off takımlarından birisi aynı zamanda genel tabloda da lider ise, bu takımın play-off mücadelesini kazanması şampiyonluk için yeterli oluyor. Eğer diğer takım mücadeleyi kazanırsa, 2 takım arasında 2 ayaklı bir final daha oynanıyor. Bu sistemin uygulanmaya başladığı son 4 sezonda, genel lig tablosunun şampiyonu aynı zamanda ligin de şampiyonu oldu. 2010'da Penarol 3 maçlık bir seri sonrası ezeli rakibi Nacional'ı alt etmeyi başardı, daha sonra 2 kez Nacional, son olarak da geçen sezon Penarol play-off finalini kazanarak şampiyonluğa ulaştılar. 2008/09 sezonunu da işin içine katarsak son 5 sezonda şampiyonluklar, hep Clásico del fútbol Uruguayo'nun 2 takımı arasında paylaşıldı. Aynı zamanda toplamda da Nacional 11, Penarol 9 şampiyonlukla en çok zirveye çıkan kulüpler.

Nacional'ın kadrosunda Uruguaylı efsane oyunculardan 37 yaşındaki Alvaro Recoba bulunurken, La Liga'da uzun süre top koşturan forvet Ivan Alonso da Recoba'nın takım arkadaşı.

İlk hafta maçları şu şekilde.

1 Şubat Cumartesi

Defensor Sporting - Liverpool

Sud América - Juventud

Racing - Nacional

2 Şubat Pazar

El Tanque Sisley - Fénix

Wanderers - Cerro

River Plate - Peñarol

4 Şubat Salı

Rentistas - Miramar Misiones

Danubio - Cerro Largo

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Uruguay Clausura Ligi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement