Webo ile Gelen Gol Bereketi - Son Dakika
Spor

Webo ile Gelen Gol Bereketi

Webo ile Gelen Gol Bereketi

Fenerbahçe, kadrosuna kattığı Pierre Webo ile ilk yarıya göre gol yollarında daha üretken bir performans ortaya koydu.

01.04.2013 12:44  Güncelleme: 15:06

Serdal Kalaycı - Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Pierre Webo ile ilk yarıya göre gol yollarında daha üretken bir performans ortaya koydu.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 17 maçlık periyodu 25 golle tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda 10 haftada rakiplerinin filelerini 22 kez havalandırdı. İlk yarıda maç başına 1,47 gol ortalaması tutturan sarı-lacivertli ekibin, ikinci yarı ise söz konusu dönemde ortalaması ise 2,2 oldu.

Bu arada, Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında hanesine yazılan bir golü, Trabzonspor mücadelesinde rakip futbolcu Bamba kendi kalesine göndermişti.

Kamerunlu futbolcu Webo, Fenerbahçe formasını giydiği ligdeki 6 maçta 4 gol attı. Sarı-lacivertli takım için önemli gollere imza atan Kamerunlu futbolcu, zirve yarışında Fenerbahçe için itici güç oldu. Fenerbahçe formasını ligde ilk kez 20. haftadaki Sivasspor mücadelesinde giyen Webo, 2-1 yenildikleri bu maçta takımının tek golünü attı. 21. haftada Mersin İdmanyurdu deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyetin mimarı olan Webo, ligin 23. haftasında zorlandıkları Kasımpaşa mücadelesinde, takımı 1-0 gerideyken attığı golle 1-1 eşitliği sağladı ve sarı-lacivertli ekibin maça tutunarak 3-1 kazanmasında önemli bir rol üstlendi. Kamerunlu futbolcu, son olarak Akhisar Belediyespor maçında da golle buluştu.

SOW'U DA COŞTURDU

Webo'nun gelişiyle hücumda artan etkinlik, takımın diğer forvet oyuncusu Sow'un gollerdeki performansına da yansıdı. Ligin ilk yarısında forma giydiği 16 maçta 7 gol atan Senegalli futbolcu, ikinci yarıda 10 haftalık bölümde 8 kez fileleri havalandırarak sezonun bitimine 7 hafta kala 15 gole ulaştı.

Sow, gol krallığı yarışında 18 gollü Galatasaraylı Burak Yılmaz ve 16 gole sahip Kasımpaşalı Uche'nin ardından 3. sırada bulunuyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, devre arasında yaptıkları bütün transferlerin takıma katkısının büyük olduğunu ifade ederek, takviyelerin ardından mevcut kadronun nefes aldığını belirtti.

Kiğılı, bir ay içinde 5'i lig, 2'si Avrupa, 2'si de Türkiye Kupası olmak üzere 9 maç yapacaklarına işaret ederek, "Takımımız 3 günde bir maç oynayacak. Ara transferde hem çok isabetli ve doğru transferler yaparak takımı güçlendirdik, hem de mevcut kadronun nefes almasını sağladık. Bir maçta forma bulamayan sonraki maçta rahatlıkla oynayabiliyor. Her mevkide birbirinin eksiğini aratmayacak futbolculara sahibiz" dedi.

Teknik kadronun da onayıyla doğru transferler yaptıklarını vurgulayan Kiğılı, "Doğru transferler yaptığımız için de 3 kulvarda yolumuza devam ediyoruz. Webo da bunların içinde en önemli transferlerden bir tanesi. Eğer Emre Belözoğlu'nu da Avrupa'da oynatabilseydik 'UEFA'da şampiyon oluruz' diye rahatlıkla söyleyebilirdim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Webo ile Gelen Gol Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement