2000 Yıllık Tapınak 3d Teknolojisi ile Yeniden İnşa Edilecek - Son Dakika
Teknoloji

2000 Yıllık Tapınak 3d Teknolojisi ile Yeniden İnşa Edilecek

2000 Yıllık Tapınak 3d Teknolojisi ile Yeniden İnşa Edilecek

Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti'ndeki İmparator Tapınağı 3D ile birleştirilerek restore edilecek.

27.10.2013 13:29

- Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar köyünde bulunan ve Helenistik çağdan Osmanlı dönemine kadar gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin izlerini taşıyan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki İmparator Tapınağı, 3D teknolojisi ile gün yüzüne çıkarılıyor.

Mimari öğelerde bulunan bezemelerden yaklaşık 2000 yıllık olduğu anlaşılan ve İlk Roma İmparatoru Augustus'un adını taşıyan tapınak, çalışmaların sonuçlandırılmasının ardından parçaları birleştirilerek eski görüntüsüne kavuşacak. Kazıların sürdüğü kentte tapınağın önemli bir dini merkez olduğunu ifade eden Kazı Alan Sorumlusu Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Koray Alper, 2 bin yıl önce insanların Ege ve adalar bölgesinden dahi tapınmak için buraya gelip adaklar sunduğunu ifade etti.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 2000 Yıllık Tapınak 3d Teknolojisi ile Yeniden İnşa Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement