Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak

Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2\'nin satışını durduracak

Apple, patent anlaşmazlığı nedeniyle ABD'deki Apple Store'larda Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak. Masimo'nun patentlerini ihlal ettiği belirtilen Apple, karara itiraz etti.

19.12.2023 13:13

Apple, bir patent anlaşmazlığı nedeniyle en yeni Watch modellerini satamayacak. Bu hafta sonundan itibaren geçerli olacak karara göre, ABD'deki Apple Store'larda Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışı durdurulacak.

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 satışları durdu

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından açıklanana yeni karara göre, Apple'ın patent ihlalinde bulunduğu belirtildi. Tıbbi teknoloji şirketi Masimo'nun kandaki oksijen sensörü teknolojisiyle ilgili patentlerini ihlal ettiği dile getirildi.

Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak

2020 yılından bu yana Masimo ile patentler konusunda yasal mücadeleler yürüten Apple, sonunda anlaşmayı kaybetti. Buna göre ABD'deki online ve perakende mağazalarında Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracağını açıkladı.

123123123

Satışların durdurulması yalnızca kandaki oksijen seviyesini ölçen yeni nesil Watch modellerini etkileyecek. Bu sensöre sahip olmayan Watch SE'nin bu durumdan etkilenmeyeceği dile getirildi. ITC'nin kararı, garanti süresi dahilinde olan önceki satışları ve onarımları da muaf tutuyor. Daha da önemlisi, Türkiye pazarını etkilemediğini belirtelim.

Öte yandan, şu ana kadar satılan cihazların da normal şekilde çalışmaya devam edeceği belirtildi. Yani kandaki oksijen seviyesini ölçme konusunda geri adım atılmayacak. Ancak Watch Series 9 ve Ultra 2'nin ABD'ye ithalatı 25 Aralık'tan durdurulabilir.

Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak

Öte yandan Apple, ITC'nin kararına katılmadığını dile getirdi. ABD'deki satışları mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatmak için yasal seçenekleri takip edeceğini aktardı. Kararın 60 günlük inceleme süresi de devam ediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını durduracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement