Avengers: Endgame'in Gişedeki Asıl Rakibi Avatar Değil - Son Dakika
Teknoloji

Avengers: Endgame'in Gişedeki Asıl Rakibi Avatar Değil

Avengers: Endgame\'in Gişedeki Asıl Rakibi Avatar Değil

Avengers: Endgame'in 10 yıl sonra en çok gişe geliri elde eden film olma başarısını Avatar'ın elinden alıp alamayacağı konuşuluyor. Ancak süper kahramanların asıl rakibi çok daha geçmişte, 1939 yılında.

30.04.2019 22:06

Marvel Sinematik Evreni'nin şu an için en son filmi olan Avengers: Endgame açılış haftasında, ABD içerisinde 356 milyon dolar, dünya genelinde ise 1,2 milyar dolarlık bir gişe hasılatının altına imzasını attı. Bu rakamlar hem ABD içi hem de dünya geneli açılış haftası rekorunu da Endgame'e getirmiş oldu.

Peki Endgame, en çok gişe hasılatı elde eden film olmayı başarabilir mi? Yaptığı efsanevi açılıştan sonra, 3 milyar dolar barajını aşabilir ve Avatar'a ait olan 2,8 milyar dolarlık gişe gelirini geride bırakabilir mi?

Avengers: Endgame'in Gişedeki Asıl Rakibi Avatar Değil

Şu an için Endgame'in rakibi Avatar gibi dursa da işin içine ekonomi ve enflasyon değerlerini katarsak gişe geliri rekoru hesaplaması biraz da çetrefilli hale geliyor ve Avengers: Endgame'in tepeye çıkmak için geçmesi gereken asıl rakibi Avatar olmaktan çıkıp "Gone with the Wind" haline geliyor.

Gone with the Wind, 1939 yılında çıkış yapan, ABD içinde 189 milyon dolar dünya genelinde ise 402 milyon dolarlık gişe hasılatı yapan bir film. Officialdata.org isimli enflasyon hesaplama sitesine göre Gone with the Wind'in enflasyon ayarlamaları sonrası günümüz hasılatı 7,4 milyar dolara denk geliyor, filmin ABD içindeki hasılatı ise 3,5 milyar dolar oluyor.

Dünya genelinde gişe hasılatlarını hesaplayan Box Office Mojo, ABD içi enflasyon ayarlamasını yıllık ortalama bilet fiyatlarına göre yaparken dünya genelindeki gişe hasılatı enflasyonunu hesaplamıyor. Box Office Mojo'ya göre Gone with the Wind'ın ABD içi enflasyon ayarlamış hasılatı 1,8 milyar dolar.

Yani sonuç olarak Endgame'in zirveye oturması için çok daha büyük şeyleri başarması gerekiyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Avengers: Endgame'in Gişedeki Asıl Rakibi Avatar Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement