CeBIT 2011: Gözlüksüz 3d Ekranı İnceledik - Son Dakika
Teknoloji

CeBIT 2011: Gözlüksüz 3d Ekranı İnceledik

CeBIT 2011: Gözlüksüz 3d Ekranı İnceledik

3d İzlemek İçin Komik Gözlükler Takmak İstemeyenler... İyi Haber CeBIT 2011'den Geliyor...

02.03.2011 04:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CeBIT 2011 fuarı kapsamında gezerken gözümüze takılan yeni bir PC ekranı bilgisayar dünyasında 3D içeriğin hazırlanma ve izlenme yöntemini sonsuza kadar değiştirecek gibi görünüyor. Fujitsu standında yer alan gözlüksüz 3D ekran normal bir PC'ye bağlanıyor ve 3D filmleri 3D gözlüğe gerek kalmadan görüntülüyor. Elbette görsel olarak derinlik hissini 3D gözlükle izlerken olduğu gibi yüzde yüz alamıyorsunuz ancak ekrana direkt olarak bakıp izlediğinizde sonucun epey şaşırtıcı olduğunu itiraf etmemiz gerekli.

Ekranın en önemli özelliği 2D içeriği de istediğinizde 3D olarak görüntülemenize imkân vermesi. İnternetten futbol maçı izleyenlere duyurulur. Bunun yanında, üzerinde bulunan çift odaklı kamera sayesinde 3D video kaydı yapabiliyorsunuz. Bunun en büyük avantajı elbette tahmin edebileceğiniz gibi 3D görüntülü chat yapma hayali kuranların hayallerinin gerçek olmasına imkan vermesi. Fuarda deneme imkanı bulamadık ancak gözlüksüz 3D görüntülü chat kulağa çok etkileyici geliyor.

Fujitsu'nun 23 inçlik gözlüksüz full HD 3D ekranı şu anda sadece Japonya'da satışa sunulmuş durumda. 3 ay içerisinde Avrupa ve Amerika pazarına da gireceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji CeBIT 2011: Gözlüksüz 3d Ekranı İnceledik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement