Çin laboratuvar ortamında virüs ürettikleri iddiasıyla bir dava ile karşı karşıya. İşte konuya dair detaylar!
Yirmi Trilyon Dolar
Covid-19 olarak da bilinen yeni tip koronavirüs neredeyse bir milyon vakaya ulaştı. Virüsün ortaya çıkışı ile ilgili çalışmalar sürerken Amerikalı avukatlardan ilginç bir adım geldi. Bir grup avukat, salgına yol açacak bir virüs ürettikleri gerekçesi ile Çin'e karşı tazminat davası açtı.
Söz konusu dava kapsamında 20 trilyon dolar (20.000.000.000.000 dolar) değerinde tazminat isteniyor. Bu davanın karşısındaki kişiler ve kurumlar ise şu şekilde:
Çin Hükümeti
Çin Ordusu
Çin Ordusu Tümgenerali Chen Wei
Wuhan Viroloji Enstitüsü
Wuhan Viroloji Enstitüsü Direktörü Shi Zhengli
Listedeki kişiler ve kurumlar terörizme destek sağlamak, vatandaşların zarar görmesini ve ölmesini sağlamak amacı ile komplo kurmak, ihmal, ölüme neden olmak ve saldırı suçları ile suçlanıyor.
Son Dakika › Teknoloji › Çin'e Covid-19 için Tazminat Davası Açıldı: 20 Trilyon Dolar - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?