Dövme ve Dövme Sildirme'nin Altındaki Bilimsel Gerçekler! - Son Dakika
Teknoloji

Dövme ve Dövme Sildirme'nin Altındaki Bilimsel Gerçekler!

Dövme ve Dövme Sildirme\'nin Altındaki Bilimsel Gerçekler!

Dövme ve dövme sildirme konularının bilimsel açıklamaları videoda!

10.11.2014 12:18

Dövme ve dövme sildirme konularının bilimsel açıklamaları videoda!

Birçok insan dövme yaptırırken aceleci kararlar veriyor ve ilerleyen zamanlarda bu dövmeyi vücudundan sildirmek istiyor. Peki dövme yaptırmak ve dövme sildirmek bilimsel olarak ne gibi sonuçlar doğuruyor ve tam olarak nasıl bir işlem biliyor musunuz?

Dövme temel olarak kurşun ve krom gibi ağır metal bileşenleri ile elde edilen bir mürekkebin derinizin altına enjekte edilmesidir. Bu mürekkepler derinizin altına girdiğinde normal beyaz kan hücrelerinize göre daha yoğun ve büyük olduklarından, beyaz kan hücreleriniz bu mürekkebin arasına giremez ve böylece derinizde kalıcı bir leke oluşmuş olur. İşte biz o lekeleri dışardan dövme olarak görürüz. Ancak dövme yaptırdığınız andan itibaren beyaz kan hücreleriniz bu mürekkep oluşumunun arasına girmeye çalışmaktan vazgeçmez. Hatta dövme yaptırdığınız andan itibaren hücreleriniz mürekkep dolayısıyla oluşan lekeyi yok etmek ve parçalamak için çaba sarf etmeye başlar. Hatta hücreleriniz ilerleyen zamanlarda bu mürekkep kalıntılarını yavaş yavaş parçalamaya ve lenf bezlerine doğru itmeye başlar. Buradaki temel amaç lenf bezlerinin gerekli uyarıyı karaciğere vererek bu yabancı maddelerin imhasının ve vücuttan atılma işleminin tamamlanmasıdır. Aslında temel olarak yaptırdığınız dövmelerin renginin solmasının sebebi budur. Kısacası beyaz kan hücreleriniz dövmenizi zamanla ufak ufak yemektedir de diyebiliriz.

İşte dövme sildirme işlemi de tam burada devreye giriyor. Yaptırdığınız bir dövmeyi sildirmeye karar verdiğiniz de bu işlem size dövme yaptırmak kadar kolay gelebilir. Söylenince aslında oldukça basit bir eylem gibi gözüken dövme sildirme işlemi aslında karmaşık bir bilim çalışması. Termodinamik, optik ve kimya dallarının yoğun çalışmaları ile başarılan ve geliştirilmeye devam edilen bu işlem düşünüldüğü kadar basit değil. Günümüzde dövme sildirmek için kullanılan lazerler aslında 0.000000000001 saniyede derinizin altındaki mürekkep parçalarını ısıtmaya yarıyor. Lazer hızlıca bu mürekkep parçalarını ısıtarak yoğunluğunu azaltıyor ve mürekkep tekrar eski haline gelmeden önce beyaz kan hücreleriniz yapması gereken görevlerini tamamlıyorlar. Tabii ki bu işlem çok kısa bir sürede gerçekleşiyor. Lazer derinizin altındaki ısıyı bir anda yüksek rakamlara çıkarıyor, yoğunluğu düşen mürekkep partikülleri de beyaz kan hücreleriniz tarafından yutuluyor.

Dövme yaptırma işlemine göre dövme sildirme işleminin çok daha zor olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Dövme yaptırmayı ve dövme sildirmeyi düşünüyorsanız bu bilimsel gerçekleri bilmenizde fayda var.

Belirli aralıklarla bir konuya bilimsel bakış açısı getiren ve bu çalışmalarını videoya alarak Youtube kanalında paylaşan Destin'in bu seferki konusu da dövme sildirmekti. Videoda bir dövme sildirme işlemine de şahit olacaksınız. İşte karşınızda;

The post Dövme ve Dövme Sildirme'nin Altındaki Bilimsel Gerçekler! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dövme ve Dövme Sildirme'nin Altındaki Bilimsel Gerçekler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement