Dünyanın en çok kullanılan kargo uçağı 12 dakika pilotsuz uçtu - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan kargo uçağı 12 dakika pilotsuz uçtu

Dünyanın en yaygın kullanılan kargo uçağı olan tek motorlu Cesnna Caravan, ilk kez pilot olmadan uçtu. Kuzey Kaliforniya'daki Hollister Havaalanı'ndan başlayan uçuş Reliable Robotics tarafından yarı otomatik sistemle kontrol edildi. 50 milden fazla mesafe giden uçak toplam 12 dakika boyunca havada kaldı.

21.12.2023 16:28  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en yaygın kullanılan kargo uçağı Cesnna Caravan ilk kez pilotsuz uçuş gerçekleştirdi. Toplam 12 dakika süren yolculukta 50 milden fazla mesafe katedildi.

KARGO UÇAĞI PİLOTSUZ UÇTU

Dünyanın en yaygın kullanılan kargo uçağı, ilk defa pilotsuz uçtu. Kuzey Kaliforniya'daki Hollister Havaalanı'ndan kasım ayında kalkışını gerçekleştiren uçak 50 milden fazla pilotsuz yol aldı. Reliable Robotics şirketi tarafından yarı otomatik sistemle kontrol edilen uçuş 12 dakika sürdü.

Dünyanın en çok kullanılan kargo uçağı 12 dakikalık pilotsuz uçuş gerçekleştirdi

"POPÜLER BİR KARGO UÇAĞI"

Bu uçuşta eğitim, turizm, insani yardım ve bölgesel kargo için tercih edilen sağlam bir tek motorlu Cessna Caravan uçağı kullanıldı. Reliable Robotics CEO'su Robert Rose, "Cessna, 3.000 adet Caravan üretti - adını pek duymadığınız ama endüstrinin iş atı olarak nitelendirdiği popüler bir kargo uçağı" dedi. Rose, pilotsuz uçuşun, pilot eksikliği ve güvenlik konularında olumlu etkiler yaratmasının beklendiğini belirtti.

Dünyanın en çok kullanılan kargo uçağı 12 dakika pilotsuz uçtu

Son Dakika Teknoloji Dünyanın en çok kullanılan kargo uçağı 12 dakika pilotsuz uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement