Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor - Son Dakika
Teknoloji

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor

Elon Musk'ın şirketi Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojileri üzerine çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl insan beynine çip yerleştiren şirket, son günlerde olumlu ilerlemeler kaydediyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, çip takılan kişi düşünceyle bilgisayar faresini kullanabiliyor. Neuralink, beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamayı hedefliyor ve nörolojik hastalıkların tedavisine yönelik çalışmalar yapıyor.

20.02.2024 20:12  Güncelleme: 20:15

Elon Musk'ın şirketi Neuralink, uzun bir süredir beyin-bilgisayar arayüzü teknolojileri üzerine çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl insan beynine çip yerleştiren şirket, son günlerde proje ile ilgili olumlu ilerlemeler kaydediyor.

Neuralink çipi takılan kişi, düşünceyle bilgisayar faresini kullanıyor

Neuralink, eylül ayında ilk insanlı klinik deneyleri için düğmeye basmıştı. Bilim kurgu filmlerini andıran bir fikirle yola çıkan Musk'ın ekibi, uzun bir süredir beynine Neuralink çipi takılan kişi üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda beynine Neuralink çipi takılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu açıklamıştı. Musk'ın "Telepati" olarak adlandırdığı çip hakkında ilk bilgiler paylaşıldı. Fenomen iş insanı, sosyal medya platformundaki Spaces etkinliğinde deneydeki kişinin bilgisayar faresini kullanabildiğini açıkladı.

İşte o açıklamalar;

"İlerleme iyi ve hasta, farkında olduğumuz sinirsel etkilerle tamamen iyileşmiş gibi görünüyor. Hasta sadece düşünerek bilgisayar faresini ekranda hareket ettirebiliyor."

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor

Musk, OpenAI'ın video oluşturan yapay zekası için ne dedi?

Neuralink şirketi, bugüne dek beyin-bilgisayar arayüzü teknolojileri üzerine çalışmalar yürüttüğü için sıkça gündeme geldi. Asıl amacı, insan beynini bilgisayarlarla doğrudan bağlayarak, beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamak. Bunu da ilk etapta geliştirdiği implant ile nörolojik hastalıkları tedavi ederek başarmak istiyor.

Böylesine bir hamle için geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerekli izinleri alan Musk'ın ekibi, yaklaşık 6 aydır bir çalışma içindeydi. Şirket, asıl amaç olarak felçli hastaları iyileştirmenin yollarını aradığını söylese de birçok kişi bu projeyi oldukça tehlikeli buluyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojilerinde ilerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement