Güney Koreli Samsung, 2014 yılının ilk yarısı için amiral gemisi modeli Galaxy S5'i dünyanın dört bir yanında piyasaya sunmuştu. Firma şimdi ise yılın ikinci yarısı için amiral gemisi bayrağını taşıyacak cihazı için çalışmalara başladı. Hangi cihazdan bahsettiğimizi anlamışsınızdır. Tabii ki Galaxy Note 4(N910 model isimli). Daha önce yazılımsal anlamda çok iddialı olacağı ortaya çıkan Galaxy Note 4'ünşimdi ise etkileyici özellikleri hakkında yeni bilgiler geldi.
SamMobile'ın yapmış olduğu habere göre, iki farklı modelle gelecek olan Galaxy Note 4'ün bir modeli Kuzey Amerika, Güney Kore, Çin ve Japonya için olacakken diğer modeli ise diğer pazarlar için olacak.Galaxy Note 4'ün Kuzey Amerika versiyonunun Snapdragon 805 çipsetle geleceği, diğer modelin ise Samsung'un kendi Exynos çipsetiyle geleceği belirtiliyor. Bu Exynos çipsetin ise "HelsinkiPro" kod adlı "5433" olabileceği iddia ediliyor.
2560 x 1440(QHD) piksel çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip olacak Galaxy Note 4'ün ekranı 5.7-inç, 6-inç aralığında bir değere sahip olacak. Sony tarafından hazırlanacak olan optik görüntü sabitleme(OIS) özellikli 16MP arka kamera bulunduracak olan Galaxy Note 4, Galaxy S5 ile benzer2MP ön kameraya sahip olacak.
Gelen bilgilerde en ilgi çekici özellik olarak UV sensörü gözüküyor. Alıştığımız sensörlerden farklı olanUV sensörünün, göz yorgunluğunu azaltmak için daha iyi bir otomatik parlaklık ayarı yapabileceği vedaha iyi uyku izleme verisi sunabilmek için giyilebilir cihazlarla bağlantı kurabileceği söyleniyor. Ayrıca bu sensörün fazla güneş ışığına maruz kaldığınızda sizi uyarabileceği de söylenenler arasında.
Bakalım büyük beklentilere sahip olan Galaxy Note 4 bu beklentileri karşılayabilecek mi?
Son Dakika › Teknoloji › Galaxy Note 4'ün Etkileyici Özellikleri Sızdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?