Geçen Hafta Türkiye Bunları Aradı - Son Dakika
Teknoloji

Geçen Hafta Türkiye Bunları Aradı

Geçen Hafta Türkiye Bunları Aradı

Google'da en çok neler arandı dersiniz?

26.10.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Çok sayıda ülkede 25 Ekim'de gerçekleşen Kış Saati uygulaması Türkiye'de 8 Kasım'a ertelenince, telefon ve bilgisayar gibi cihazların saatleri otomatik olarak geriye alması kafaları karıştırdı. Kullanıcılar, doğru bilgi için Google'a başvurunca, "Saatler ne zaman geri alınacak ve Saat Kaç" soruları son bir haftanın Google Arama Trendleri'nde en üst sıraya oturdu.


Google Arama Trendleri, insanların ilgisini en çok çeken ve belli bir dönem içerisinde yapılan aramalarda popülerliği belirgin şekilde artış gösteren konuları öne çıkarıyor.


19-2 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla ilk 3 şöyle:


1. Saatler ne zaman geri alınacak - Saat kaç


2. Aşure Günü


3. Yılmaz Köksal


Bu arada, sonuçlarda dikkat çekici başka konular da var. 30. yılını kutlayan Geleceğe Dönüş serisi (Back to the Future), en çok arananlar listesinde 8. sırada yer buldu.


Efsane boksör Muhammed Ali 10. sırada yer alırken, 11. sırada da bir süre önce ülkemiz için de hizmet vermeye başlayan Google Street View yer aldı.


29. sırada ise, NASA var. Son dönemde "Uzayda hayat var mı?" sorusu yine sıklıkla sorulmaya başlandı ve tabii ki Mars'a yapılacak insanlı yolculuğun çalışmaları da sürüyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Geçen Hafta Türkiye Bunları Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement