Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı - Son Dakika
Teknoloji

Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı

Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı

Google, Android cihazlara APK yüklemeyi kısıtlayan bir program başlattı. Bu program, kullanıcıları finansal dolandırıcılığa karşı korumayı hedefliyor ve sideloading özelliğini devre dışı bırakıyor. Google Play Store dışından indirilen uygulamaların cihaza kurulması engelleniyor. Google, ayrıca kullanıcıları bilgilendirmeyi ve Play Protect'i geliştirmeyi hedefliyor.

08.02.2024 14:06  Güncelleme: 00:49

Google, Android ile yıllardır dış kaynaklardan uygulama yüklemeye izin veriyor. Sideloading olarak anılan bu durum cihazları tehlikeye atabiliyor. Google, başlattığı yeni bir program kapsamında Android cihazlara APK yüklemeyi kısıtlayacak.

Google'dan Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program

Google, Singapur'da yeni bir program başlattı. Şirket, kullanıcıların finansal dolandırıcılığa karşı korumak için sideloading (APK yükleme) özelliğini devre dışı bırakıyor. Google Play Store haricinde indirilen uygulamaların cihaza kurulması engelleniyor.

Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı

Google'a göre, dolandırıcılar genellikle kimlik hırsızlığı veya mali suçlar işlemek için belirli Android izinlerinden yararlanıyor. Şirket başlıca kötü amaçlı yazılım ailelerini analiz etti. Bu kötü amaçlı uygulamaların yüzde 95'inin APK ile kurulduğunu tespit etti.

31231212132

Singapur'daki programın bir parçası olarak Google, artık hassas kullanıcı ve cihaz verilerine erişim isteyen uygulamaları otomatik olarak engelleyecek. Uygulama kurulumunda görülecek açılır mesaj, uygulamanın "hassas verilere erişim talep edebileceği" konusunda uyaracak.

Google ayrıca bu durumun kimlik hırsızlığı veya finansal dolandırıcılık riskini artırabileceğini söyleyecek. Singapur Siber Güvenlik Ajansı ile iş birliği içinde geliştirilen program, şu anda gönüllük üzerine yürütülüyor. Yani uygulama yükleme özgürlüğü yine kullanıcıya bırakılıyor.

Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı

Google bu özellik kapsamında kullanıcıları bilgilendirmeyi ve Play Protect'i geliştirmeyi hedefliyor. Şirketin aynı zamanda kullanıcıların cihazlarına yükledikleri uygulamaların risk düzeyini incelemesine de katkıda bulunacak.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google, Android için APK yüklemeyi kısıtlayan program başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement