Android'in virüs problemine bir türlü çözüm bulunamıyor. Antivirüs firmaları, farklı koruma çözümleri sunmaya devam ediyor ancak dikkatsiz kullanıcılar için hala büyük riskler söz konusu.
Google, Android için geliştirilen antivirüs yazılımlarının zararlı yazılımları otomatik olarak karantinaya almasına izin vermiyor. Bu nedenle kullanıcıların antivirüs uyarılarını ciddiye alıp önlem alması gerekiyor. Alman antivirüs üreticisi AV-Test'in araştırmasına göre, Ekim ayında Google Play'de 28 farklı antivirüs yazılımı yayındaydı. Buna karşılık, zararlı yazılım içeren uygulamaların sayısı 2.000'i geçti. Bu aslında güzel bir gelişme çünkü asıl büyük tehlike "keşfedilemeyen" zararlı yazılımlardan kaynaklanıyor.
Test yapılan yazılımlarda Avast, Avira, ESET, Ikarus, Kaspersky, Kingsoft, Trend Micro, and TrustGo firmalarının Antivirüs ürünleri zararlı yazılımları tespit etmede yüzde 100'e yakın başarı sağladılar. Ancak SPAMfighter ve Zoner yazılımları kötü amaçlı yazılımların neredeyse yarısını tanıyamadı. Dolayısıyla, telefonda güvenlik için antivirüs yazılımı seçerken dikkatli olmak gerekiyor.
Antivirüs yazılımlarının tespit ettiği zararlı uygulamaları telefondan otomatik olarak silmekse mümkün değil. Bunun için kullanıcıların yazılımdan gelen uyarıları takip ederek kötü amaçlı uygulamayı manuel olarak silmesi gerekiyor. Google'a bu zorunluluğu kaldırması çok büyük baskı yapılsa da Google, kullanıcıların bilgisi ve izini olmadan telefonlarından dosyaları silmenin iyi bir fikir olmadığını düşünüyor ve antivirüs yazılımlarının otomatik olarak önlem almasını engelliyor.
Son Dakika › Teknoloji › Google'ın Android inadı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?