Google Play Store'da Tehlikeli Uygulamalar! - Son Dakika
Teknoloji

Google Play Store'da Tehlikeli Uygulamalar!

Google Play Store\'da Tehlikeli Uygulamalar!

Google Play Store'da onaylanmış gibi görünen birçok uygulama aslında kullanıcıların güvenliğini tehdit ediyor. HiddenAds kötü amaçlı yazılımı içeren uygulamalar reklam serisi çalıştırarak gelir sağlıyor. Ayrıca, FakeApp ailesine ait uygulamalar da kullanıcıları dolandırıcı web sitelerine yönlendiriyor. Bu uygulamalar Google Play Store tarafından kaldırıldı ancak önceden yüklenmiş olanlar hala tehlike oluşturuyor. Kullanıcılar dikkatli olmalı ve telefonlarını taratmalıdır.

28.10.2023 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her gün binlerce kullanıcı Google Play üzerinden Android cihazlarına yeni uygulamalar indiriyor. Bununla birlikte birçok kullanıcının da teknolojik güvenliği tehdit altına giriyor. Yapılan analiz ve raporlara göre Google Play Store tarafından güvenilir olarak onaylansa da market içindeki birçok uygulama güvenliğinizi tehdit ediyor. İşte o uygulamalar ve detayları…

Bu uygulamalara dikkat! İşte güvenliğinizi tehdit eden uygulamalar!

Aşağıda belirtilen uygulamalardan dördü aslında birer HiddenAds kötü amaçlı yazılımı. Görünüşte ilk etapta birer oyuna benziyorlar, ancak indirdikten sonra ya Google Chrome'un simgesini kullanarak ya da şeffaf bir simge görseli kullanarak görünmez olmaya çalışıyorlar. Arka planda sessizce çalışan bu uygulamalar geliştiricilerine gelir sağlamak için siz fark etmeden reklam serisi çalıştırıyorlar. İşte isimleri:

Super Skibydi Killer – 1.000.000 indirme

Agent Shooter – 500.000 indirme

Rainbow Stretch – 50.000 indirme

Rubber Punch 3D – 500.000 indirme

Google Play Store'da Tehlikeli Uygulamalar!

Bir sonraki uygulama grubu FakeApp ailesindeler ve amaçları kullanıcıları yatırım dolandırıcısı olan web sitelerine yönlendirmektir. Bunlardan bazıları ise şunlar:

Eternal Maze (Yana Pospyelova) – 50.000 indirme

Jungle Jewels (Vaibhav Wable) – 10.000 indirme

Stellar Secrets (Pepperstocks) – 10.000 indirme

Fire Fruits (Sandr Sevill) – 10.000 indirme

Cowboy's Frontier (Precipice Game Studios) – 10.000 indirme

Enchanted Elixir (Acomadyi) – 10.000 indirme

Apple HomePod'a ekran özelliği getiriyor! Ancak fiyatı…

Burada size iyi bir haberimiz var. Bahsi geçen uygulamalar Google Play Store tarafından fark edildi ve marketten kaldırıldı. Ancak telefonunuza önceden yüklediyseniz uygulamalar arka planda sessizce çalışmaya devam edecektir. Bu yüzden iyi bir tarama yapmanızı öneriyoruz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın. Daha fazlası için ShiftDelete.Net'i takip edebilirsiniz…

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google Play Store'da Tehlikeli Uygulamalar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement