İphone 6'nın Ekranları İçin Karar Verildi - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'nın Ekranları İçin Karar Verildi

İphone 6\'nın Ekranları İçin Karar Verildi

Cupertino'lu dev farklı üreticiler arasında gidip geldi ve sonunda anlaştı.

20.05.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Her hafta Apple ve iPhone'la ilgili yeni rivayetler söyleniyor. Ama Apple'ın planları hakkında daha fazla detay ortaya çıkıyor. Dedikoduları sağır sultan bile duydu. Sızıntılar ise işi tamamen perçinledi. Sızıntı sicili giderek artan iPhone'un 4.7 inç'lik ve 5.5 inç'lik (5.44 inç de olabilir) iki ekranla geleceği kesin gibi.


Raporlara göre Apple, 4.7 inç'lik iPhone 6'nın ekran panelleri için LG Display (LGD) ve Japan Display Corporation (JDI) ile iş birliğine girdi. Her iki üreticinin yüksek talebi karşılayamadığı ve 3. arandığı söyleniyordu. Apple 3. tedarikçiyi bulmuş.


Tayvan medyasına göre Apple 3. üretici için Samsung, Sharp ve Innolux arasında dönmüş durmuş. Sonunda kararını verip, görüşmelere Innolux ile devam etmiş. İddialarda Koreli devin Apple'la birçok konuda direkt rakip olmasından dolayı elendiği belirtiliyor. Sharp'ın ise ilk örnek panelleri ünlü "Moire" hatasından muzdarip görünüyor. Bu yüzden elenmişmiş.


Gelelim son üreticiye. Innolux kurulduğu 2003'ten bu yana TFT-LCD tedarikçileri arasında dünya liderlerinden biri oldu. TV, monitör ve mobil cihazların içinde olduğu birçok ürünün panelini sağladı. Analistler ise gelecek senelerde Innolux'un daha da büyüyeceğini belirtiyor. Cupertino merkezli Apple'ın daha başka neler yapabileceğini bilemiyorum. Ama Apple'ın değişim içinde olduğu belli oluyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6'nın Ekranları İçin Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement