Kaçak Maç Yayını Kavgası Büyüyor - Son Dakika
Teknoloji

Kaçak Maç Yayını Kavgası Büyüyor

Kaçak Maç Yayını Kavgası Büyüyor

Lig Maçlarını İnternetten Kaçak Olarak İzlemeye Olanak Tanıyan Siteler Ortalığı Karıştırıyor.

13.12.2010 12:00

Türkiye'de oynanan lig maçları, Google'a ait olan Blogspot üzerinden açılan çok sayıda blog sayfasından uzun süredir canlı olarak izlenebiliyor. Bu durumdan şikayetçi olan Digiturk, yayın hakkı kendisine ait olan lig maçlarının bu şekilde kaçak olarak internetten izlenmesinin önüne geçmek için mücadelesini sürdürüyor.

Digiturk tarafından yapılan açıklamada; hem Blogspot üzerindeki şikayet formundan iletişime geçildiği hem Google'a ihtar çekildiği hem de Google Türkiye ofisine gerekli bilgilendirme yapıldığı halde sonuç alınmayınca son çare olarak sitenin erişime engellenmesi için mahkemeye başvurulduğu belirtildi.

Hatırlayacağınız gibi, lig maçlarını kaçak olarak veren blogları engellemek için alınan mahkeme kararı uygulanırken, böyle bir suç işlememiş olan binlerce blog sayfasının da erişime engellenmesi sonucu Digiturk'e yoğun eleştiri yapılmıştı. Digiturk ise sadece kaçak yayın yapan blogların engellenmesinin mümkün olduğunu kabul etmekle birlikte böyle bir uygulamanın internet servis sağlayıcılar tarafından tercih edilmediğini, bu yüzden yasak kararının bütün blogspot sayfalarına uygulandığını açıklamıştı.

Getirilen yasak yüzünden Google'a ait takvim ve çeviri gibi diğer servislerde de sıkıntılar yaşanmıştı.

Gelen son haberlere göre ise Digiturk bu kaçak yayınlardan dolayı Google'a 2 milyon TL tazminat davası açtı...

Kaynak: CnetTurkiye.com

Son Dakika Teknoloji Kaçak Maç Yayını Kavgası Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement