Kaspersky Krizi Best Buy ile Tekrar Alevlendi! - Son Dakika
Teknoloji

Kaspersky Krizi Best Buy ile Tekrar Alevlendi!

Kaspersky Krizi Best Buy ile Tekrar Alevlendi!

Rus istihbaratı ile beraber çalıştığı iddia edilen Kaspersky hakkında geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni raporlar, dünyaca ünlü antivirüs şirketinin ABD'de oldukça zorlu günler geçirmesine neden oluyor.

09.09.2017 08:10  Güncelleme: 12:10

Rus istihbaratı ile beraber çalıştığı iddia edilen Kaspersky hakkında geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni raporlar, dünyaca ünlü antivirüs şirketinin ABD"de oldukça zorlu günler geçirmesine neden oluyor.

Kaspersky"nin ülkenin ana istihbarat teşkilatı olan Rusya Federal Güvenlik Servisi ile işbirliği yaptığı iddia edilirken, şirketin CEO"su Eugene Kaspersky, yazılımlarında herhangi bir arka kapı olmadığını kanıtlamak için kaynak kodları ABD hükümetinin incelemesine açabileceklerini duyurmuştu.

Son günlerde büyük bir sessizliğin hakim olduğu Kaspersky krizi, popüler elektronik mağazaları zincirlerinden birisi olan Best Buy tarafından alınan karar sonrasında tekrar alevlendi.

Best Buy, Kaspersky ürünlerinin satışını durdurdu!

StarTribune"e göre Best Buy, şirketin Rus hükümeti ile bağlantısı olmadığına dair kanıt sunmaması nedeniyle Kaspersky ürünlerinin satışını durdurarak, ürünleri mağaza raflarından kaldırmaya başladı.

Kaspersky Krizi Best Buy ile Tekrar Alevlendi!


Yakın zamanda Best Buy"dan Kaspersky ürünlerini satın alan kullanıcılara değişim şansı sunulacağı, paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra Kaspersky yazılımlarının ABD hükümet sistemleri üzerinde kullanımının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısı hazırlandığı ortaya çıkarken, Kaspersky"ın yaşanan bu olaylardan sonra nasıl bir adım atacağı büyük bir merak konusu oldu.

Tüm yaşananlardan sonra Kaspersky Lab bugün Best Buy krizi ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu:

"Kaspersky Lab ve Best Buy an itibarıyla ilişkilerini askıya almış bulunmaktadır, fakat söz konusu iş ilişkisinin gelecekte tekrar gözden geçirilmesi ihtimali vardır. Best Buy ve müşteri tabanıyla yaklaşık on yıl boyunca başarılı bir ortaklık sürdüren Kaspersky Lab, sektör lideri siber güvenlik çözümlerini web sitesi ve diğer perakendeciler üzerinden kullanıcılara sunmaya devam edecektir."

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Kaspersky Krizi Best Buy ile Tekrar Alevlendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement