Lg, Kendi Telefon Ekranlarından Daha Fazlasını İphone İçin Üretiyor - Son Dakika
Teknoloji

Lg, Kendi Telefon Ekranlarından Daha Fazlasını İphone İçin Üretiyor

Lg, Kendi Telefon Ekranlarından Daha Fazlasını İphone İçin Üretiyor

Güney Koreli tedarikçinin payı daha yükseldi, ama rakamlar diğer bir detayı da ortaya çıkardı.

09.07.2015 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Apple ve LG'nin birliktelikleri uzun zamandır bilinen bir gerçek. Apple Watch'tan diğer iOS ürünlerine kadar LG'nin imzası var. DisplaySearch'un son yayınlanan raporuna göreyse LG Display, Sharp'ı geçerek Apple'a panel üreten 2. tedarikçi oldu.


LG Display ilk çeyrekte iPhone için global olarak toplam sevkiyatta %34.5'lik paya sahip. Yani 24.2 milyon ünite demek. Sharp'ın payı ise %29.6 (20.8 milyon ünite). Koreli üretici geçen sene %28.8'lik orandaydı, ancak %5.7'lik artış var. Japan Display Inc. (JDI) ise %35.9 pay ile Apple'ın 1. panel tedarikçisi konumunda bulunuyor. 2014'te ise Sharp üretimde liderdi.


Oldukça sıkıcı bir istatistik olduğunu kabul ediyorum, ancak raporda yazan dikkat çekici bir nokta daha var. LG Display'in ilk çeyrekteki toplam panel sevkiyatı 32.4 milyon adet. Bunun %74.7'sini (24.2 milyonla) Apple'ın siparişleri oluşturuyor. Apple'ı ise %19.4'le LG Electronics, 1.5'le Microsoft takip ediyor. Gerçek burada saklı. Apple için üretilen ve sevk edilen panel sayısı, LG'nin 3 katı. Kısaca LG kendi telefonlarına ürettiği panelden daha fazlasını Apple'a tedarik ediyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lg, Kendi Telefon Ekranlarından Daha Fazlasını İphone İçin Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement