Mars'ta Hayat Var mı? Yeni Bulgular Geldi! - Son Dakika
Teknoloji

Mars'ta Hayat Var mı? Yeni Bulgular Geldi!

Mars\'ta Hayat Var mı? Yeni Bulgular Geldi!

NASA'nın yıllar önce Mars'a gönderdiği keşif aracı oldukça önemli bulgulara rastladı.

18.12.2014 08:08
Emre Çetinkaya - -

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) kaynağının oldukça büyük bir kısmını Dünya'nın dışındaki gezegenlerde yaşam olup olmadığını araştırmak için harcıyor. Bu anlamda birkaç yıl önce Mars'a gönderilen keşif aracı Curiosity, rastladığı bulguları NASA'ya göndermeye devam ediyor. Curiosity geçtiğimiz günlerde Mars'ta oldukça önemli bulgulara rastladı.


NASA geçtiğimiz günlerde, Curiosity keşif aracının Mars'ın atmosferinde yaşam izine rastladığını açıkladı. Amerikan Jeofizik Birliği toplantısında yapılan açıklamaya göre, Curiosity Mars'ta metan gazı izine rastladı. Metan gazının ise, varlığı henüz kesinleştirilmeyen organik bileşiklerden geliyor olabileceği söyleniyor.


Science dergisinde yayınlanan bu verileri yorumlayan NASA Jet İtiş Gücü Laboratuvarı'ndan Chris Webster, "Dünya'daki metan gazının büyük kısmı biyolojik faaliyetlerler ortaya çıkıyor. Aynısını Mars için de söyleyebilmeyi umuyoruz" dedi.


Öte yandan metan gazının kaynağını ise yeni yapılacak olan analizler gösterecek. Bu konuda gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.


NASA çalışanı Mars'ta insan gördüğünü iddia etti




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Mars'ta Hayat Var mı? Yeni Bulgular Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement