Milyonlar Çıplak Emma Watson'ı Bekliyor, Ama Bakın Olay Ne... - Son Dakika
Teknoloji

Milyonlar Çıplak Emma Watson'ı Bekliyor, Ama Bakın Olay Ne...

Milyonlar Çıplak Emma Watson\'ı Bekliyor, Ama Bakın Olay Ne...

Açıklanan rakamlar ilginç. Hazırlanan kampanya da öyle...

24.09.2014 14:43
Mahmut Saral - -

Geçtiğimiz gün yaptığımız haberimizde, Harry Potter serisinin yıldızlarından olan Emma Watson'ın çıplak fotoğraflarının yayınlanabileceğinden söz etmiştik. Birleşmiş Milletler toplantısında konuşan ve kadın haklarına değinen Watson'un bu söylemleri sebebiyle 4Chan'ın yeni hedefi olduğu ve biten geri sayımla birlikte özel fotoğraflarının yayınlanacağı bildirilmişti.


Ancak görünüşe göre "emmayouarenext.com ve geri sayım süreci" aslında bir numaraymış. Amaç bir viral akım başlatarak milyonların ilgisini bu siteye çekmek ve daha sonra sitede yer alacak bilgilerin görülmesini sağlayarak yetkilileri önlem almaya yöneltebilmek.


Sitede yer alan bilgilere göre, bu siteyi birkaç günde dünya çapında 48 milyon kişi ziyaret etmiş. Konu hakkında 7 milyon Facebook paylaşımı/beğenisi yapılmış ve Twitter'da da 3 milyon kez bahsedilmiş. Görüldüğü üzere Emma Watson'ı merak edenler bir hayli fazla, ancak bu işin aslını merak edip de siteye gelenler de vardır.


Ve şimdi...


emmayouarenext.com'a girdiğinizde, geri sayım sayacının kaldırıldığını da görüyorsunuz ve ABD Başkanı Barack Obama'ya yazılmış bir de mektup var. İstenen ise, son dönemde özel hayata dair yapılan saldırılar, bu tip fotoğraf ve videoların internette çok rahat bir şekilde paylaşılması sebebiyle 4Chan ve benzeri platformların ortadan kaldırılmasını sağlayabilmek. Evet. Ve bu kampanyanın arkasında da Rantic isimli bir sosyal medya pazarlama şirketi bulunuyor. Zaten bu iki domain isminin de aynı sunucularda yer aldığı, Emmayouarenext.com'un 21 Eylül itibarıyla faaliyete geçirildiği görülüyor.


Sitede #SHUTDOWN4CHAN başlık etiketi de bulunuyor. Bakalım neler olacak...



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Milyonlar Çıplak Emma Watson'ı Bekliyor, Ama Bakın Olay Ne... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement