Nvidia, Arm Tabanlı İşlemci Geliştiriyor Olabilir - Son Dakika
Teknoloji

Nvidia, Arm Tabanlı İşlemci Geliştiriyor Olabilir

Nvidia, Arm Tabanlı İşlemci Geliştiriyor Olabilir

Intel'in ekran kartı pazarına girişiyle birlikte Nvidia'nın da bilgisayar işlemcisi pazarına adım atmak istediği ortaya çıktı. Son raporlara göre Nvidia, Arm tabanlı bir çip üzerinde çalışarak Windows testleri gerçekleştiriyor. Bu hamleyle Intel'in pazar payını hedefleyen Nvidia, 2025 gibi bir tarihte piyasaya sürülebilecek Arm tabanlı Windows işlemcileriyle rekabet etmeyi planlıyor. Aynı zamanda AMD'nin de Arm tabanlı işlemci geliştirmek istediği belirtiliyor.

24.10.2023 16:58  Güncelleme: 16:59

Intel, geçtiğimiz dönemde Arc serisi modelleriyle ekran kartı dünyasına adım attı. Son raporlar ise Nvidia'nın Intel'e karşılık olarak bilgisayar işlemcisi pazarına girmek istediğini gösteriyor. Arm tabanlı bir çip üzerinde çalışan Nvidia'nın, Windows testleri gerçekleştirdiği söyleniyor.

Nvidia, Arm tabanlı işlemci geliştiriyor olabilir

Nvidia'nın, bilgisayar dünyasını sarsacak bir çip geliştirdiği iddia edildi. İddialara göre donanım devi, 2025 gibi bir tarihte piyasaya sürülebilecek Arm tabanlı Windows işlemcileri üzerinde çalışıyor. Bu hamle ile Intel'in pazar payını kapmak istiyor

Reuters'ın haberine göre Nvidia, Windows sistemiyle uyumlu olacak CPU tasarımları geliştiriyor. Bunun için de Arm teknolojisini kullandığı belirtildi. Bu sayede Nvidia; Intel, AMD ve Qualcomm gibi Windows işlemcisi üreten şirketlerle rekabet edebilecek.

13212321123

Nvidia'nın hem bilgisayar hem de veri merkezleri için ekran kartı pazarında uzun zamandır lider konumda olduğunu biliyoruz. Ancak CPU pazarına girmesi, grafik operasyonlarının ötesinde büyük bir genişleme anlamına geliyor.

Öte yandan rapor, Nvidia'nın Arm tabanlı Windows çipi geliştirme konuusnda yalnız olmayacağını gösteriyor. AMD'nin de 2025 yılına kadar Arm tabanlı işlemci geliştirmek istediği belirtiliyor. Şirketin şu anda kendi Zen mimarisini kullandığını hatırlatalım.

Nvidia, Arm Tabanlı İşlemci Geliştiriyor Olabilir

Her iki şirketten gelen bu hamle, Qualcomm'a 2024 yılına kadar Windows için Arm tabanlı çip üretme hakkı tanıyan bir anlaşmanın ardından geliyor. Anlaşmanın 2024'te bitmesiyle birlikte Nvidia ve AMD'nin Arm tabanına geçmek istediği görülüyor.

Peki siz Nvidia işlemci iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Nvidia, Arm Tabanlı İşlemci Geliştiriyor Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement