Obama İlle de Blackberry Diyor - Son Dakika
Teknoloji

Obama İlle de Blackberry Diyor

Obama İlle de Blackberry Diyor

Amerikan hükümeti ile anlaşmalı olan BlackBerry'nin birlikteliği bıçık sırtında olsa da, Başkan Obama fikrini değiştirmiyor.

24.03.2014 09:33
Burçin Aygün - -

Teknoloji dünyası ve takipçilerinin iyi bildiği gibi, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, başkan olduğu günden beri BlackBerry akıllı telefonları tercih ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen haberler Pentagon'da dahil olmak üzere, ABD hükümetine bağlı çok sayıda mecranın artık BlackBerry'den uzaklaşacağını söylüyordu. Buna göre hükümetin teknoloji ile ilgili birimleri LG ve Samsung'un akıllı cihazlarını test etmeye başlamışlar ve bu iki markadan birini tercih edeceklermiş.


BlackBerry telefonların kullanımının aylarca devam edeceği ve test sonucuna göre diğer iki markadan birine geçileceği belirtilirken, Başkan Obama'dan bahsedilmemişti. Washington Post'un da onayladığı bu gelişmeler sonrası gözler Barack Obama'ya çevirilmiş ve kendisinin tepkisi beklenmişti. Verilen açıklamaya göre ünlü isim BlackBerry kullanmaya devam edecek! Testlere dahil olmadığı söylenen Başkan'ın bu tercihi kesinlikle BlackBerry'i sevindirecektir. Zira Obama gibi önemli birinin kendi telefonlarını kullanması, ABD'deki satışları da doğrudan etkileyecek!


Amerikan Başkanı BlackBerry'i terk etmese de, hükümetin bazı kolları Apple iPhone ve Android'li cihazlar kullanmaya başladı ve Pentagon da Apple ve Samsung'un "özel üretim güvenlikli" akıllı telefonlarının kullanılmasına izin verdi.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement