Playstation Oyuncusu Red Bull Yarış Pilotu Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Playstation Oyuncusu Red Bull Yarış Pilotu Oldu

Playstation Oyuncusu Red Bull Yarış Pilotu Oldu

Jann Mardenborough isimli bir genç, Playstation'da başladığı yarış kariyerine Red Bull'da devam edecek.

18.02.2014 21:33  Güncelleme: 22:49
Emre Çetinkaya - -

Hepimiz daha küçükken oynadığımız oyunlardan etkilenmişizdir. Ya da bir futbol oyununda yaptığınız hareketleri ve bir araba yarışında yaptığınız hızları gerçekten yapmak istemişizdir. Ancak birisinin hayali gerçek oldu. Jann Mardenborough isimli 22 yaşındaki İngiltere'de yaşayan bir genç, PlayStation'ın fenomen oyunlarından Gran Turismo sayesinde Red Bull pilotu oldu.


Jann Mardenborough, 2011 yılında Sony'nin GT Akademi etkinliğine katıldı ve Gran Turismo'da yaklaşık 90 bin yarışmacının arasında birinci olmayı başardı. Bunun ardından Nissan'dan gerçek sürüş eğitimi hakkı kazandı. Nissan, gencin sürüş yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi için gerçek pistte eğitim almasını sağladı. Geçtiğimiz yıl İngiliz ve Avrupa Formula 3 Şampiyonası'nda bir takım testlere çıkan Mardenborough, bugün itibariyle bir Red Bull pilotu.


Bu sezon GP 3′te mücadele edecek olan genç, aynı zamanda Red Bull'un sürücü geliştirme programına da katılacak. Yetkililer gelecek vadeden bu genci önümüzdeki yıllarda Formula 1'de görmeyi umuyor.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Playstation Oyuncusu Red Bull Yarış Pilotu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement