SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı - Son Dakika
Teknoloji

SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı

SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı

SpaceX, Falcon 9 roketiyle 20 kez uzaya gönderme rekoru kırdı. Roketin herhangi bir özel bakımdan geçirilmediği ve oldukça dayanıklı olduğu belirtiliyor. Falcon 9'un 40 uçuşa kadar çıkabileceği konuşuluyor. SpaceX CEO'su Elon Musk'ın açıklaması merakla bekleniyor.

16.04.2024 17:09

Son dönemin çok konuşulan şirketlerinden SpaceX, Falcon 9 roketiyle bir rekor daha kırdı. Aynı roketi tam 20 kez yeniden uzaya gönderen firma, önemli bir başarı yakaladı. Geçtiğimiz günlerde birtakım Starlink uydusunu yörüngeye taşımakla görevlendirilen Falcon 9, görevi başarıyla yerine getirerek kırılması zor bir rekora imza atmış oldu. Uzay meraklıları tarafından büyük bir hayretle karşılanan gelişmenin, teknoloji dünyası için de önemli bir milat olduğu söyleniyor. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

SpaceX, Falcon 9 roketi ile yine rekora koşuyor

20. seferine imza atan roketin herhangi bir özel bakımdan ya da incelemeden geçirilmediği de belirtiliyor. Bu durum, ortalama olarak 2 ayda 1 uçuş yapan roketin oldukça dayanıklı bir donanıma sahip olduğunu gösteriyor. Minimum 10 kez uçabileceği söylenen Falcon 9'un, herhangi bir beklenmedik sorun yaşanmadığı takdirde ise tam 40 uçuşu bulabileceği bile konuşuluyor. Bu iddianın doğru çıkıp çıkmayacağını ise zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Falcon 9 lands on the A Shortfall of Gravitas droneship – completing the first 20th launch and landing of a booster! pic.twitter.com/G0w4IlXzNP

— SpaceX (@SpaceX) April 13, 2024

B1062 koduna sahip olan bu Falcon 9 roketi, ilk uçuşunu 2020 yılında gerçekleştirmişti. Roket şimdiye dek tam 8 kişiyi ve 530 uzay aracını başarıyla uzaya gönderdi. Radikal açıklamalarıyla bilinen SpaceX CEO'su Elon Musk'ın konuyla yapacağı açıklama ise merakla bekleniyor. Yaşanan bu gelişmenin, günün sonunda insanlık için hayırlı olmasını umuyoruz.

Elon Musk'ın yüzü gülüyor! Starlink, kullanıcı sayısında sıçrama yaptı

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce SpaceX'in Falcon 9 roketlerinin geleceği nasıl olacak? Siz uzay araştırmalarını yakından takip ediyor musunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement