Tarihin En Pahalı Filmi Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Tarihin En Pahalı Filmi Belli Oldu

Tarihin En Pahalı Filmi Belli Oldu

Hollywood'da pahalı film modası yeni değil. Eski filmlerin bütçesi bugüne uyarlandığında 'Karayip Korsanları Dünyanın Sonu' 342 milyon $'la ilk sırada.

21.06.2014 12:32
-

Son yıllarda sinema endüstrisinde yüksek bütçeli filmlerin sayısı her geçen gün artıyor. Fakat Hollywood'da pahalı film modasının geçmişi aslında çok daha eskiye dayanıyor. Business Insider, IMDB verilerinden yol çıkarak, tarihin en yüksek bütçeli filmlerini sıraladı. Daha sonra bu bütçeleri enflasyona göre düzelterek bir liste çıkardı. Günümüz koşullarına göre düzeltilmiş verilere göre Hollywood tarihinin en pahalı filmi Karayip Korsanları serisinin son filmi 'World's End' (Dünyanın Sonu) oldu.


Bugünün parasıyla 342 milyon dolara mal olan filmin yapım şirketine getirisi ise yine düzeltilmiş verilerle tam 1.1 milyar doları bulmuş. Sıralamada ikinci sırada ise sürpriz bir film geliyor: 1963 yapımı Cleopatra. Filmin çekildiği yılda 44 milyan dolara olan maliyeti bugünün parasıyla tam 339.5 milyon dolara karşılık geliyor. Listenin üçüncü sırasında ise 294.3 milyon dolarlık bütçesiyle ünlü yapım Titanic geliyor.


Kaynak: Sabah




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Tarihin En Pahalı Filmi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement