Türkiye'nin İlk ve Tek Fantastik Filmler Festivali Başlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Türkiye'nin İlk ve Tek Fantastik Filmler Festivali Başlıyor

Türkiye\'nin İlk ve Tek Fantastik Filmler Festivali Başlıyor

Bu kez kadroda yerli yapım korku filmleri de var.

28.09.2015 09:47
-

Türkiye'nin ilk ve tek korku filmleri festivali "Fantasturka 3b5" başlıyor. Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.


Ankara Kısa Filmciler Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştireceği festival, Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına "ilk ve tek korku filmleri festivali" özelliğini de ekledi.


Festival, bu yıl "Türk işi korku" sinemasından örnekleri de programına katarak "Fantasturka 3.5" adıyla düzenlenecek.


Afişler sergilenecek


Etkinlik, 1950'lerden günümüze "Türk işi fantastik" filmlerin seçkisinin yanı sıra, 2000'lerden bu yana "Türk işi korku ve gerilim" filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Festivalde; "Şeytan," "Drakula İstanbul'da" gibi Türk korku sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ile fantastik Türk sinemasının en kült filmlerinden "Dünyayı Kurtaran Adam" gösterilecek. Bu yıl festivalde, kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek.


Türk işi Western de var


1950'lerden günümüze kadar çekilen ancak çoğu izleyici ile buluşamayan üç bine yakın fantastik film arşivinden seçkiler dönemin yaşayan tanıkları ile birlikte izleyici ile buluşacak. 12 filmlik "Türk İşi Fantastik Filmler" seçkisinin yanı sıra "Türk İşi Western-Kovboy-Aksiyon" uyarlamaları da festival seçkisinde yer alacak. Sinematik Yeşilçam sitesinin kurucularından sinema yazarı Utku Uluer ve Ankaralı sinema yazarlarından Fatih Danacı'nın arşivinden orijinal film afişleri de katılımcılar ile buluşacak. Filmlerdeki süper kahramanların maketleri de festival alanını süsleyecek.


Neden bu isim verildi?


Festival yönetimi etkinliğin adının hikâyesini anlattı: "Korktuğunuzda vücudunuz, adrenalin hormonu salgılamaya başlar. Kalp atışlarınız hızlanır ve kalbiniz artık atış yapamaz hale gelir. Kalp hem kan pompalamaya devam etmek hem de dinlenmek için üç kalp atışı, hemen sonrasında ise bir yarım atış yapar."


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Türkiye'nin İlk ve Tek Fantastik Filmler Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement