Android'li ucuz telefonlar için para harcamak, bir süre önce paranızı çöpe atmakla neredeyse eşdeğerdi. Ancak Android, zaman içinde çok yol kat etti. Özellikle KitKat'ın düşük donanımlar için optimize edilmiş olması, akıllı telefonları pahalı bir deneyim olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Peki ucuz Android'li telefonlara harcayacağınız paraya artık değiyor mu?
Ucuz Android'li telefonlardan bekleyebilecekleriniz
Henüz tanıtılan Moto E, 4.3 inç ekran, 1GB RAM ve çift çekirdekli işlemci gibi özelliklere sahip ve yurtdışı fiyatı sadece 130 dolar. Moto E'nin ülkemize giriş yapması halinde, 670 TL'ye satılan üst model Moto G'den ucuz olacağı kesin. İsmini nispeten az duyduğumuz diğer üreticilerin de bu fiyat seviyelerinde telefonları bulunuyor.
Ekran
Uygun fiyatlı Android'li cihazlar, genellikle pek yüksek bir çözünürlük sunmuyorlar. Bunun yanında bakış açıları yetersiz olabiliyorlar ve daha kolay çizilebiliyorlar. Bu fiyat seviyesinde Gorilla Glass koruması sunan tek telefon, Motorola Moto E.
Performans: Bu telefonlar, genellikle Qualcomm'un veya Mediatek'in ARM A7 işlemcileriyle çalışıyorlar ve 1GB RAM'e sahipler. Performansları, arama, mesaj gönderme, e-posta okuma, web'de gezinme gibi günlük işler için genellikle yeterli. Ancak oyunlar gibi kaynaklara daha yoğun ihtiyaç duyan işler için, daha üst seviye telefonlara bakmalısınız.
Pil
Düşük güçlü donanım, genellikle pil ömrünüzün daha uzun olması anlamına geliyor. Çoğu Android'li cep, 2.000mAh veya daha güçlü bir pille geliyor; dolayısıyla çoğu bir günü kolayca çıkarabiliyor.
Kamera
Ucuz Android'lerde kameranın sizi hayal kırıklığına uğratması kesin gibi. Kendi fotoğraflarınızı çekmek için yeterli olabilir, ancak nadir rastlanan bir anı yakalamaya çalıştığınızda yüksek bir kalite beklememeniz yerinde olacaktır. Düşük aydınlatmada fotoğraf çekmeyi düşünmeyin bile.
Devamı, ikinci sayfada...
Yazılım
Ucuz telefonlar genellikle bir güncellemeden fazlasını almıyorlar. Yani Android 4.1 veya 4.2'li bir telefon satın alıyorsanız, bir sonraki Android sürümüne hiç geçemeyebilirsiniz. Ancak güncellemeler, artık eskisi kadar önemli değiller. Dahası telefonunuzun kullanıcı topluluğu yeteri kadar kalabalıksa, onun için daha yeni Android sürümlerini sunan Custom ROM'lar bulabilirsiniz.
Depolama
Ucuz telefonların en önemli sorunu, genellikle 4GB'lık dar bir depolama alanıyla sunulmaları. microSD'yle depolama alanını genişletmeniz mümkün, ancak KitKat'ta microSD'ye uygulama yükleyemiyorsunuz. 4GB'lık depolamanın uygulamalarınıza kalan bölümü, yaklaşık 2.5GB'tan ibaret.
Tüm bu kısıtlamalara rağmen arama, mesajlaşma, e-posta okuma, web'de gezinti, sosyal ağlar gibi işlevleri görecek temel bir telefon arıyorsanız, Cut The Rope veya Angry Birds'ten ötesini oynamayı düşünmüyorsanız, ucuz Android'li telefonlar işinizi görebilir.
Son Dakika › Teknoloji › Ucuz Android Alınır Mı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?