Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi - Son Dakika
Teknoloji

Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi

Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek kongre, 20 23 mart tarihlerinde Kocaeli Üniversitesinde düzenlenecek KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Karaöz: "Kongrenin ilk günü Türkiye'de gerçekleştirilen çok önemli bir hastalığın klinik insan sonuçlarını açıklayacağız. Çok önemli bir çalışma. Dünyada ses getirecek bir çalışmanın.

05.02.2014 10:45

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Kocaeli'de 20 - 23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek "1. Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi"nde Türkiye'de gerçekleştirilen çok önemli bir hastalığın klinik insan sonuçlarını açıklayacaklarını bildirdi.

Karaöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki kök hücre araştırmalarına gönül veren temel bilimciler ve hekimler tarafından Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneğini kurduklarını ifade etti.

Günümüzde modern tıbbın güncel yöntemlerle kesin olarak tedavi edemediği bazı hastalıkların bulunduğunu ifade eden Karaöz, bu tür hastalıkların kesin tedavilerinin sağlanmasının hasar gören hücre-doku veya organların biyolojik işlevlerini yerine koymak ya da tamir etmekle mümkün olabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Karaöz, bu sürecin önemli biyolojik unsurunun kök hücreler olduğuna dikkati çekerek, bu alanda son yıllarda klinik denemelere ilişkin birçok rapor yayımlandığını, Türkiye'de de kök hücre alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten birçok merkezin faaliyete geçtiğini belirtti.

Karaöz, dernek olarak Türkiye'de kök hücre, doku-organ mühendisliği, gen tedavileri de içeren hücresel tedaviler konusunda çalışan bilim insanlarını, bu alanda şimdiye kadar evrensel bilime önemli katkılar sağlamış temel ve klinik bilimcilerin bir araya gelmesini sağlamak için kongre düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.

Disiplinler arası işbirliği anlayışıyla 20 - 23 Mart tarihlerinde gerçekleştirecekleri kongrede, yerli ve yabancı davetli konuşmaların yanı sıra seçilmiş bildiri ve poster sunumları olacağını ifade eden Karaöz, "Kongreye 60 civarında ulusal ve uluslararası konuşmacı davet ettik. Bunun yanı sıra Türkiye'de gerçekleştirilen kök hücre klinik ve temel bilim üzerindeki araştırmaları paylaşılacak. Kongrenin ilk günü Türkiye'de gerçekleştirilen çok önemli bir hastalığın klinik insan sonuçlarını açıklayacağız. Çok önemli bir çalışma. Dünyada ses getirecek bir çalışmanın sonuçlarını paylaşacağız" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement