Marmaris, İngiltere'deki Tanıtım Çalışmalarıyla Turizmde Olumlu Sonuçlar Elde Ediyor - Son Dakika
Turizm

Marmaris, İngiltere'deki Tanıtım Çalışmalarıyla Turizmde Olumlu Sonuçlar Elde Ediyor

Marmaris, İngiltere\'deki Tanıtım Çalışmalarıyla Turizmde Olumlu Sonuçlar Elde Ediyor

Marmaris'in turizmde kaynak pazarı İngiltere'de yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmaları olumlu etkilerini sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılında yapılan reklam çalışmaları 8 milyon kişiye ulaşınca İngiltere-Dalaman yönüne hem yeni bir uçuş hattı eklendi hem de 2024 yılı uçuş programı 1 hafta öne çekildi.

27.09.2023 14:19  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'in turizmde kaynak pazarı İngiltere'de yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmaları olumlu etkilerini sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılında yapılan reklam çalışmaları 8 milyon kişiye ulaşınca İngiltere- Dalaman yönüne hem yeni bir uçuş hattı eklendi hem de 2024 yılı uçuş programı 1 hafta öne çekildi.

Marmaris Ticaret Odası (MTO), Marmaris Belediyesi, YDA Dalaman Havalimanı ve GETOB iş birliğinde İngiltere'nin önemli tur operatörü ve havayolu şirketleri arasında son 2 yıldır yürütülen tanıtım kampanyalarının oldukça olumlu sonuçlanması her iki ülke arasında turizm için önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. 2023 yılında 13 Mart-30 Nisan tarihleri arasında İngiltere'de yapılan reklam çalışmaları yaklaşık 8 milyon kişiye erişim sağladı. Reklamlar üzerinden yapılan rezervasyon sayısı 18 bin olarak gerçekleşti. Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'ya 20 milyon euro katkısı olduğu tahmin edilen çalışma sonucunda; 2024 yılında İngiltere-Dalaman yönünde yapılan 10 farklı uçuş noktası 11'e yükseldi ve ilk uçuşun 1 hafta öne çekilerek 11 Mart tarihinde başlayacağı açıklandı.

İngiltere'deki havayolu şirketinin Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley, Müdür Joe Taylor, Turizm Operasyon Direktörü Rahman Kale ve YDA Dalaman Havalimanı Pazarlama Sorumlusu Rustamjon Akhmadzoda MTO Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ile bir araya geldi.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Başkan Ayhan şunları kaydetti; "İngiltere Marmaris'in en önemli turizm partneri ve kaynak pazarı. Tur operatörleri ile hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarlarda yaptığımız görüşmeler sonucunda ikili ilişkilerimizde önemli bir ivme yakaladık. 2022 yılında başladığımız Birleşik Krallık'ta yapılan reklam ve destinasyon tanıtım çalışmalarımız bugün çok önemli bir noktaya geldi. Sosyal medya platformları, Jet.com ana sayfası, acentelerin rezervasyon sayfaları ve mail yoluyla yaklaşık 8 milyon kişiye erişim sağladığımız bu çalışmaların karşılığında daha önce 10 havalimanından yapılan Dalaman uçuşuna önümüzdeki yıl Liverpool da eklenerek sayı 11'e çıkacak. Ayrıca 2 senedir yaptığımız çalışmalarla havayolu uçuş başlangıç tarihlerini 1'er hafta öne çekmeye başladı. Daha önce neredeyse Mart sonunu bulan uçuş programı 2024 yılında 11 Mart tarihinde ilk uçuşun yapılmasıyla başlayacak. Sadece uçuş sayısında artış değil aynı zamanda koltuk arzlarında da istediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz. Havayolu şirketi geçtiğimiz yıl 420 bin olarak gerçekleşen koltuk arzını 2024 yılı için yüzde 13 gibi bir artış yaparak 480 bine çıkarıyor. Yapılan çalışmaların karşılığını alıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Kış dönemi boyunca yoğun bir fuar takvimi ile tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Marmaris, İngiltere'deki Tanıtım Çalışmalarıyla Turizmde Olumlu Sonuçlar Elde Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement