60 Yaşında Bir Çınar 'Anadolu Üniversitesi' - Son Dakika
Yaşam

60 Yaşında Bir Çınar 'Anadolu Üniversitesi'

60 Yaşında Bir Çınar \'Anadolu Üniversitesi\'

Eskişehir’de 1958 yılında kurulan ve bugünkü Anadolu Üniversitesinin temellerini oluşturan Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 60’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayacak.

08.05.2018 15:30

Eskişehir'de 1958 yılında kurulan ve bugünkü Anadolu Üniversitesinin temellerini oluşturan Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayacak.

Anadolu Üniversitesinin temelini oluşturan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 1958'den bugüne dek örgün öğretime devam ediyor. Prof. Dr. Orhan Oğuz tarafından kurulan ve 368 öğrenci ile başlayan fakülte 4 binin üzerinde öğrenci ile eğitim hayatını sürdürüyor. Bu kapsamda, İİBF ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mezunlar Derneği (İBFAK) tarafından geleneksel olarak 'Pilav Günü' düzenleniyor. Eski mezunların bir araya geleceği etkinlik, 13 Mayıs Pazar günü saat 12.00'de gerçekleştirilecek. Her yıl yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile kutlama yaptıklarını belirten İİBF Dr. Öğretim Üyesi Tufan Çakır, 60'ıncı yılda da mezunlarla buluşacaklarını aktardı.

"Mezunlarımız anılarını tazeleyecekler"

'Herkes yokken biz vardık' sloganıyla hareket ettiklerini aktaran Tufan Çakır, "Fakültemiz, 1982'den bu yana da Anadolu Üniversitesi'nin bünyesi içerisinde devam ediyor. Bizim fakültemiz önemli. 1958'den beri kurulan ilk fakültelerden bir tanesi. Onun için hem üniversitemizin hem de fakültemizin 60'ıncı yılını kutluyoruz biz bu sene. Mezunlarımızla birlikte her yıl mayıs ayında pilav günü düzenliyoruz. Bu pilava tüm mezunlarımız davetliler. Bu pilavın özelliği, çok eski olmasına rağmen üniversite aşamasından sonra kurulan derneğimiz tüm mezunları büyük bir iş imkanı ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi açısından faaliyetler yürütüyor. Amacımız daha fazla öğrenciye burs vermek, bu derneği yaşatmak ve aynı zamanda da mezunlarımızı her yıl Eskişehir'e davet ederek üniversiteye bağlılığının kopmasını önlemek. Öğrenci arkadaşlarımız için de çabalarımız devam ediyor. Mezunlarımız da gelerek hem üniversitede anılarını tazeliyorlar hem de hem de bilgi alışverişi yaparak o aidiyet duygusunu devam ettiriyorlar. Bizim için de şehir için de güzel bir buluşma olacağını düşünüyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 60 Yaşında Bir Çınar 'Anadolu Üniversitesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement